Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS pieredzes apmaiņas vizītē uzņem Moldovas Vietējo pašvaldību kongresa pārstāvjus

No 25. līdz 29. jūnijam Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) pieredzes apmaiņas vizītē uzņem Moldovas Vietējo pašvaldību kongresa (CALM) pārstāvju delegāciju. Latvijā ieradās deviņi Moldovas pašvaldību vadītāji, kā arī trīs CALM pārstāvji, lai iepazītos ar Latvijas pašvaldību attīstības labās prakses piemēriem.

Vizītes laikā delegācija tikās ar LPS vadību un padomniekiem, kur iepazinās un pārrunāja asociācijas darbības specifiku, izacinājumus, guva ieskatu tajā, kā tiek organizēts sarunu process ar valdību, kā arī viesojās Moldovas vēstniecībā Latvijā, piedalījās starptautiskajā konferencē “Inovatīva decentralizēta sadarbība Austrumu partnerībai”, kā arī apmeklēja Jelgavas novada un Bauskas novada pašvaldību, lai diskutētu par pašvaldību attīstībai būtiskiem jautājumiemapspriestu līdzšinējo sadarbību un vienotos par sadarbības iespējām starp Latvijas un Moldovas pašvaldībām arī turpmāk.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis: “Esam gandarīti, ka sadarbība ar CALM asociāciju jau kopš 2010. gada ir patiešām aktīva un konstruktīva. Daudz ieguldīts labās pieredzes apmaiņā, attīstības sadarbībā, ideju realizēšanā, piemēram, kā iedzīvotājiem nodrošināt kvalitatīvākus pakalpojumus pašvaldībā, un citos attīstības sadarbības jautājumos.”

Vizītes mērķis ir turpināt attīstīt sadarbību ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām, kas ir Latvijas prioritārās partnervalstis attīstības sadarbībā. Eiropas Komisija vienojusies par vairāku mērķu īstenošanu četrās prioritārajās jomās, lai sasniegtu konkrētus rezultātus Austrumu partnerības valstu iedzīvotājiem, proti, ekonomikas attīstība un labākas tirgus iespējas, iestāžu stiprināšana un laba pārvaldība, energoefektivitāte un klimata pārmaiņas, mobilitāte un cilvēku savstarpējie kontakti. Latvijas pašvaldības, kuras ieinteresētas iesaistīties attīstības sadarbības aktivitātēs, aicinātas dalīties ar labās prakses piemēriem šajās jomās, kas veicinātu partnervalstu pašvaldību ilgtspējīgu attīstību, labu pārvaldību un labklājību.

Austrumu partnerības valstis ir Azerbaidžāna, Armēnija, Gruzija, Baltkrievija, Moldova, Ukraina. Latvijas attīstības sadarbības politikā par prioritāriem noteikti ES Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģioni.

Vizīti organizē projektā “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs”.