Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Azerbaidžānas delegācijas pieredzes apmaiņas vizīte Latvijā

Azerbaidžānas delegācija pieredzes apmaiņas vizītē viesojas vairākās pašvaldībās

No 23. līdz 27. jūlijam LPS, Stopiņu, Dobeles, Ventspils, Grobiņas un Valkas novada pašvaldības pieredzes apmaiņas vizītē uzņēma Azerbaidžānas pašvaldību asociāciju un pašvaldību pārstāvju delegāciju. Delegācijas sastāvā bija pašvaldību vadītāji no Baku pilsētas Binegedi rajona M. Resulzades pašvaldības, Nizami pašvaldības un Abšeronas rajona Novhani pašvaldības, kā arī Azerbaidžānas pašvaldību asociāciju pārstāvji.

Valkas novada domē Azerbaidžānas pārstāvji tikās ar Valkas novada domes priekšsēdētāju Ventu Armandu Kraukli. Viņš viesus iepazīstināja ar novada aktualitātēm, kā arī ar pašvaldības pārziņā esošajām jomām.

Arī Ventspils novadā delegācija tikās ar domes vadību – Ventspils novada domes priekšsēdētāju Aivaru Mucenieku, viņa vietniekiem Gunti Mačtamu un Māri Dadzi. Viesi apskatīja Usmas ezeru, 3 iegriezās Rubeņa bataljona muzejā Ugālē un Vētru muzejā Jūrkalnē un aplūkoja stāvkrastu Jūrkalnē. Viesi pateicās par saturīgo piedāvājumu un augstu novērtēja arī Ventspils tūrisma piedāvājumu.

Dobeles novadā delegācija tikās ar domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, domes priekšsēdētāja vietnieku Gunti Safranoviču un pašvaldības izpilddirektoru Agri Vilku, lai pārrunātu pašvaldību attīstībai būtiskos jautājumus un apmainītos ar pieredzi. Vizītes laikā tika runāts arī par iespējamajām nākotnes sadarbības iespējām. Tikšanās laikā delegācijas pārstāvji apskatīja Dobeles pilsdrupas, apmeklēja AS “Dobeles dzirnavnieks”, kā arī paviesojās Dārzkopības institūtā, lai gūtu priekšstatu par Dobeli un Dobeles uzņēmumiem. 

Stopiņu novadā viesi iepazinās ar atkritumu pārstrādes poligonu SIA “Getliņi EKO”. Ar interesi tika sekots līdzi stāstam par to, kā notiek atkritumu šķirošana un pārstrāde – no nonākšanas poligonā līdz enerģijas ražošanai un siltumnīcās augošajiem dārzeņiem un ziediem. Lauku sētā “Krīvi” saimniece viesus sagaidīja latviešu tautastērpā. Šeit viesi iepazinās ar 19. gadsimta latviešu lauku sētas ikdienu, darba rīkiem un latviešu zemnieku mājas iekārtojumu. Stopiņu novadā delegāciju uzņēma novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Vaičulens un Stopiņu novada domes projektu vadītāja Ingrīda Birzniece-Ezera.

Vizītē delegācija apmeklēja arī Grobiņas novadu. Lai gan Grobiņas novadam nav sadraudzības pilsētu šajā valstī, tās delegācijas ir viesojušās vairākkārt, iepazinušas novadu un izrunājušas iespējamos nākotnes sadarbības plānus. To tiekoties uzsvēra arī Grobiņas novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols. Ar lielu interesi viesi iepazinās ar Grobiņā bāzētā uzņēmuma “RK Metāls” (attēlā) darbu. Pēc tam viesi ieradās Grobiņas novada domē, kur tieši tobrīd norisinājās ikmēneša domes sēde, iepazinās ar deputātiem un īsumā iepazīstināja ar sevi.

Latvijas Pašvaldību savienība izsaka sirsnīgu pateicību visām pašvaldībām par atsaucību un rasto iespēju uzņemt Azerbaidžānas Republikas pašvaldību vadītāju delegāciju!

Paldies par sniegto informāciju: Kristīne Pastore, Inese Skrastiņa, Zane Brūvere-Kvēpa, Marlena Zvaigzne, Liesma Sāviča.

---------------------

23.07.2018.

No 23. līdz 27. jūlijam Latvijas Pašvaldību savienība (LPS), Stopiņu novada, Dobeles novada, Ventspils novada, Grobiņas novada un Valkas novada pašvaldības pieredzes apmaiņas vizītē uzņem Azerbaidžānas pašvaldību asociāciju un pašvaldību pārstāvju delegāciju. Delegācijas sastāvā ir pašvaldību vadītāji no Baku pilsētas Binegedi rajona M. Resulzades pašvaldības, Nizami pašvaldības un Abšeronas rajona Novhani pašvaldības, kā arī Azerbaidžānas pašvaldību asociāciju pārstāvji.

Delegācijas pārstāvjiem plānota tikšanās ar LPS vadību un pārstāvjiem, kurā pārrunās pašvaldību attīstībai būtiskos jautājumus, apspriedīs līdzšinējo sadarbību un plānos nākotnes sadarbības iespējas starp Latvijas un Azerbaidžānas pašvaldībām, attīstot sadarbību ar Austrumu partnerības valstīm. Delegācijas pārstāvji pirmdien piedalīsies Azerbaidžānas Tirdzniecības nama atklāšanā. Nedēļas laikā delegācija viesosies piecās Latvijas pašvaldībās, lai tiktos klātienē ar pašvaldību vadību, pārrunātu iespējamo sadarbību un iepazītos ar Latvijas pašvaldību attīstības labās prakses piemēriem.

Vizītes mērķis ir turpināt attīstīt sadarbību ar Austrumu partnerības valstu pašvaldībām, kas ir Latvijas prioritārās partnervalstis attīstības sadarbībā. Eiropas Komisija vienojusies par vairāku mērķu īstenošanu četrās prioritārajās jomās, lai sasniegtu konkrētus rezultātus Austrumu partnerības valstu iedzīvotājiem, proti, ekonomikas attīstība un labākas tirgus iespējas, iestāžu stiprināšana un laba pārvaldība, energoefektivitāte un klimata pārmaiņas, mobilitāte un cilvēku savstarpējie kontakti. Latvijas pašvaldības, kuras ieinteresētas iesaistīties attīstības sadarbības aktivitātēs, aicinātas dalīties ar labās prakses piemēriem šajās jomās, kas veicinātu partnervalstu pašvaldību ilgtspējīgu attīstību, labu pārvaldību un labklājību.