Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Videokonference “Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centru darbība”

Par ārpusģimenes aprūpes pakalpojumu attīstību Latvijā tostarp ārpusģimenes aprūpes atbalsta centriem 16. augustā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) videokonferencē vēstīja Labklājības ministrijas (LM) speciālisti. Atklājot videokonferenci, LM ministra biroja vadītāja Linda Balčūne pavēstīja, ka diskusijas dienā, 16. augustā, ministrijā apstiprināti pirmie trīs ārpusģimenes aprūpes atbalsta centri un tie darbosies Vidzemē, Zemgalē un Rīgā. 

LM Bērnu un ģimenes politikas departamenta direktore Linda Liepa savukārt pastāstīja, ka 2018. gada 1. jūlijā stājušies spēkā Ministru kabineta (MK) 2018. gada 26. jūnija noteikumi nr. 355 “Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centra noteikumi” un 2018. gada 26. jūnija noteikumi nr. 354 “Audžuģimenes noteikumi”. MK noteikumu mērķis ir izveidot jaunu ārpusģimenes aprūpes veidu – specializētās audžuģimenes – un ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrus. "Atbalsta centra galvenie uzdevumi ir vairāki, tostarp, jaunu audžuģimeņu, adoptētāju un viesģimeņu piesaiste, organizēt specializētās apmācības, nodrošināt psihosociālo atbalstu audžuģimenēm un citi," skaidroja L.Liepa. 

Plašāk par šo centru uzdevumiem, izveidi un attīstību iespējams uzzināt, noskatoties šīs videokonferences videoierakstu, kas pieejams LPS interneta vietnē, sadaļā Tiešraide,videoarhīvs un šeit, kā arī zemāk pievienotajā prezentācijā. 

Jau drīzumā ministrija arī sola izdot metodiskos materiālus atbalsta centriem, audžuģimenēm, specializētām audžuģimenēm un bāriņtiesām.

 

Jana Bunkus,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja,

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

 

 

Ārpusģimenes aprūpes pakalpojumu attīstība