Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ukraiņu delegācijas tikšanās ar LPS padomniekiem mācību vizītē

13. augustā Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) viesojās delegācija no Ukrainas, kuras sastāvā bija valsts un pašvaldību enerģētikas nozares pārstāvji. Delegācija Latvijā viesojas mācību vizītē saistībā ar Apvienoto Nāciju attīstības programmas (UNDP United Nations Development Programme) Energoservisa kompānijas (ESKO) projektiem. 

Tikšanās laikā LPS padomnieks enerģētikas jautājumos Andris Akermanis informēja par energoefektivitātes paaugstināšanu Latvijā, par šībrīža ekonomisko situāciju, sniedza koncesijas piemēru un ESKO pieredzi Latvijā, kā arī pastāstīja par pašvaldību labajiem piemēriem sabiedrisko ēku energoefektivitātes uzlabošanā. Savukārt Bauskas novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Ilze Tijone iepazīstināja ar Bauskas pieredzi ESKO un energoefektivitātes līgumu attīstībā.

ESKO ir energoefektīvu projektu (piemēram, ēku renovēšanas) finansēšanas modelis, ko Ukrainā plāno ieviest valsts un pašvaldību ēku energoefektivitātes uzlabošanā. Vizītes mērķis ir aizgūt Latvijas pieredzi ESKO projektu ieviešanā.