Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienība arī atbalstīja Somijas aicinājumu Eiropu vienoties kopīgā akcijā

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) 28. jūlijā arī pie savas ēkas izkāra Eiropas karogu, tādejādi atbalstot Somijas Vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijas aicinājumu piedalīties Eiropas līmeņa akcijā “Mēs esam Eiropa”.

LPS 28. jūlijā aicināja atbalstīt Somijas Vietējo un reģionālo pašvaldību asociācijas Eiropas mēroga akciju, kuru ierosinājusi Joensū pilsēta (Joensuu, Somijā). Šī pilsēta aicina visas Eiropas pašvaldības atsaukties un minētajā datumā izkārt Eiropas karogu pie pašvaldības ēkām, tādējādi atbalstot Eiropas Savienības vērtības.

Uzaicinājumā teikts:

“Joensū – neliela Somijas pilsēta Eiropas nomalē – aicina citas Eiropas pilsētas parādīt visai pasaulei, cik svarīga ir Eiropas pilsētu un pašvaldību sadarbība. Eiropa nav ideāla, taču ikviens no mums ir ideāls eiropietis. Tāpēc ierosinām izdarīt dažas pavisam vienkāršas lietas, lai parādītu, ka esam vienisprātis.

Pirmkārt, paziņosim par savu līdzdalību, reģistrējoties iniciatīvas tīmekļa vietnē (www.connectingeuropeans.eu). Otrkārt, 28. jūlijā pacelsim Eiropas karogu kā mūsu kopējās Eiropas simbolu – uzvilksim to karoga mastā, izmantosim plakātus u. tml. Varam izmantot arī citus līdzekļus, lai uzskatāmi paustu pārliecību par to, ka Eiropas pilsētu un novadu sadarbībai ir ļoti liela nozīme.

Vai esat gatavi atsaukties Joensū aicinājumam?”

Akciju atbalsta Somijas Ārlietu ministrija, kā arī Eiropas Reģionu komiteja. Tās prezidents Marku Markula (Markku Markkula) atzīst: “Šodien vairāk nekā jebkad agrāk ir jāatbalsta ikviena iniciatīva Eiropas saliedēšanai. Vienotāka Eiropa nozīmē arī saliedētākus tās pilsoņus, un tā ir cerība uz gaišāku nākotni.”

Akcijas organizatori aicina reģistrēt savu pašvaldību šīs aktivitātes interneta vietnē www.connectingeuropeans.eu (informācija pieejama arī latviešu valodā), iesniegt nelielu aprakstu, kā arī norādīt, pie kādas ēkas karogs tiks izkārts. Reģistrētās pašvaldības tiks atspoguļotas vienotā digitālā kartē. Tāpat organizatori aicina karoga pacelšanas brīdi iemūžināt fotogrāfijās un publicēt pašvaldību interneta vietnēs.

Ievietojot informāciju par šo akciju internetā, lūdzam izmantot tēmturi #WeAreEurope.

 

Papildinformācija par šo iniciatīvu:

www.connectingeuropeans.eu

www.twitter.com/joensuucalling

www.facebook.com/connectingeuropeans

#WeAreEurope

 

Informāciju sagatavojusi:

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Foto: Andra Rakšte