Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Finanšu un ekonomikas komitejas sēde

30. augusta LPS Finanšu un ekonomikas komitejas sēdē tika skatīti Ministru kabineta un LPS 2017. gada vienošanās un domstarpību protokolā iekļaujamie jautājumi. Īpaša uzmanība tika pievērsta pašvaldību finanšu jautājumiem (tai skaitā pašvaldību iespējām aizņemties), kā arī aktuālajām tēmām izglītības, sociālajā, tieslietu u.c. jomās.

2017. gadā iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi pašvaldību budžetā pie 80% daļas tiek plānoti 1 312,12 milj. euro, kas ir par 87 milj. euro jeb 7% vairāk kā 2016. gadā. Pēc provizoriskā pašvaldību finanšu izlīdzināšanas aprēķina rezultātiem pie pašreiz spēkā esošajiem nosacījumiem vērtētie ieņēmumi pēc izlīdzināšanas nākamajā gadā salīdzinājumā ar 2016. gadu palielināsies 117 pašvaldībām, bet divām tie samazināsies. Vērtēto ieņēmumu pēc izlīdzināšanas samazinājums sagaida Zilupes novadu (-1,1%) un Viļānu novadu (-1%). Vērtēto izlīdzināto ieņēmumu pieaugums salīdzinājumā ar 2016. gadu pašvaldībām svārstās no 0,6% līdz 14,8%.

Lāsma Ūbele,

LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos