Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Novadu apvienības Valde diskutē par vienošanās un domstarpību protokolu ar Ministru kabinetu


30. septembrī notika Novadu apvienības Valdes sēde, kurā tika skatīti vairāki jautājumi. Kā viens no svarīgākajiem tika skatīts LPS un Ministru kabineta 2017. gada vienošanās un domstarpību protokola projekts. Par paveikto šajā jautājumā pastāstīja LPS padomniece finanšu un ekonomikas jautājumos Lāsma Ūbele. Novadu apvienības Valde kopumā atbalstīja LPS pārstāvēto viedokli šajā jautājumā, tomēr tika sniegti arī nelieli komentāri un priekšlikumi protokola papildināšanai.
Sēdē tika skatīts arī jautājums par Novadu dienas norisi. LPS priekšsēža padomniece Olga Kokāne Valdei paskaidroja, ka pagaidām neviena pašvaldība nav atsaukusies LPS aicinājumam oktobrī savās mājās uzņemt plašo Novadu dienas norisi. Valde nolēma Novadu dienas norisi pārlikt uz 2017. gada pavasari. Šāds lēmums apmierina arī vairākas pašvaldības, kuras ir gatavas šo pasākumu uzņemt tieši nākamā gada pavasarī. Par jaunu pieteikšanās termiņu LPS ziņos vēlāk.
Novadu apvienības Valde ieteica organizēt konferenci par šobrīd tik aktuālo izglītības jautājumu, par kuru bija plānots runāt Novadu dienā oktobrī.
Kā trešais tika skatīts jautājums par LPS statūtu grozījumu izstrādes darba grupu. O. Kokāne pastāstīja, ka darba grupas pirmajā sēdē risināti vairāki būtiski jautājumi, tomēr viennozīmīga pozīcija netika izveidota, tāpēc darba grupas locekļi aicināti savus ierosinājumus iesūtīt LPS rakstiski.
 

Jana Bunkus,
LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos