Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kuldīgas Centra vidusskolas skolēni gatavo Eiropas Parlamenta pastkarti

Divdesmit četri Kuldīgas Centra vidusskolas skolēni piedalās Eiropas Parlamenta Informācijas biroja izsludinātajā konkursā „Eiropas Parlamenta e-pastkarte”, lai iegūtu balvu – braucienu uz Eiropas Parlamentu Strasbūrā (Francijā).

Tā būtu iespēja klātienē kopā ar citu ES dalībvalstu vidusskolēniem labāk izprast Eiropas Parlamenta darbu un gluži kā Eiropas Parlamenta deputātiem diskutēt par Eiropas Savienības aktualitātēm.

Konkursa uzdevums ir izgatavot Eiropas Parlamenta e-pastkarti, kurā būtu parādīts Eiropas Parlamenta darbs. Dalībniekiem bija jāizveido digitālais attēls, e-pastkartes apraksts, preses relīze, pastkartes adresātu saraksts, kā arī fotoreportāža par projekta gaitu. Tā kā konkursa virstēma bija “Eiropas Parlamenta darbs”, vispirms notika diskusijas, kuru no aktualitātēm parādīt pastkartē.  Tika apspriestas vairākas tēmas, piemēram, jauniešu bezdarba mazināšana, migrācija, mobilo sakaru viesabonēšanas tarifu atcelšana. Mūsu komanda pēc kopīgas apspriedes izvēlējās veidot paskarti par mobilo sakaru tarifu atcelšanu. Skolēni grupās apsprieda savas idejas un zīmēja skices. Rezultātā tapa e-pastkarte, kas attēlo mobilo sakaru brīvību, kurai pēc Eiropas Parlamenta lēmuma jāsākas 2017. gadā.

Gatavojot konkursa darbu, jaunieši nonāca pie kopīga secinājuma, ka Eiropas Parlamenta darbu izjūt ikviens un ir labi būt informētam par tā lēmumiem. Strādājot pie projekta, dalībnieki atzina, ka tika izteikts daudz radošu ideju un bija patīkami darboties kopā.

Darbus vērtēs Eiropas Parlamenta Informācijas biroja žūrija pēc šādiem kritērijiem: konkursa prasību izpilde, domas skaidrība, idejas oriģinalitāte un vizuālā uztveramība.

Gabriela Dūviņa, 11. klases skolniece
Kuldīgas Centra vidusskola
 
Informāciju sagatavoja:
Kristīne Duļbinska
Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Kuldīgas novada pašvaldība