Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

No amata atbrīvots Beverīnas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs – Sandris Brālēns

Par viņa atbrīvošanu no amata balsoja pieci no deviņiem deputātiem, Cilda Purgale (“Abulieši”), Inguna Kondratjeva (“Abulieši”), Sergejs Melngāršs (“Kaugurieši”), Iveta Rambola (“Kaugurieši”) un Romāns Vaščenko (“Savieši”), pamatojot to ar domstarpībām par virzieniem un prioritātēm, kas skar novada attīstību, kavēšanos apstiprināt attīstības programmu un investīciju plānu, kā arī, viņa vienpersonisko vadības stilu.

Atklājot domes ārkārtas sēdi, Beverīnas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Zvirbulis aicināja klātesošos izteikties, kurā Cilda Purgale norādīja, ka iesniegums par Sandra Brālēna atbrīvošanu no amata iesniegts, jo “vairākus mēnešus domēs mēs būtiskus jautājumus neesam varējuši nolemt, tostarp 5.februārī dome nepieņēma budžetu. Domē ir izveidojusies tāda situācija, ka līdzšinējais domes priekšsēdētājs nespēj vai nevēlas rast kompromisus nozīmīgu jautājumu risināšanā, līdz ar to mēs neesam spējuši pieņemt lēmumus. Tajā pašā laikā pašvaldībai jau piekto mēnesi nav apstiprināts pašvaldības vadītājs, kuru arī domes priekšsēdētājs nevirza apstiprināšanai. Izpildvaras trūkums mūsu novadā kavē attīstības programmas aktualizēšanu, štatu saraksta un struktūras sakārtošanu. Tādēļ mēs izsakām neuzticību domes priekšsēdētājam un lūdzam viņu atbrīvot no amata.”
Sandris Brālēns pateicās pašvaldības darbiniekiem, ar kuriem kopā strādājis pēdējos sešus mēnešus un pauda pārliecību, ka doma jeb sēkla par to, kā novadam jāiet uz priekšu, darbiniekos ir iesēta. “Ir virkne iedzīvotāju, kuri manu redzējumu ir sadzirdējuši. Process ir neapturams, un laiks parādīs, kā novads ies uz priekšu,”

Savukārt Uldis Podnieks (“Beverīnas spēks”) norāda, “Nesen mēs sēdējām līdzīgā sanāksmē un balsojām par Sandri Brālēnu, jo mani neapmierināja Cildas Purgales darbības stils. Bija cerība, ka ar Sandri Brālēnu priekšsēdētāja amatā novada attīstība ies citā virzienā. Domei nav jātērē laiks sīkumiem, bet jānosaka novada attīstības vadlīnijas. Tās Sandrim bija skaidras, tādēļ viņu atbalstīju. Spēku samērs domē sācis šūpoties, kad budžetā bija izveidojies atlikums, kuru bija iecerēts izmantot novada ceļu sakārtošanai. Ja šādas “liekas” naudas nebūtu, viss notiktu bez domstarpībām. U. Podnieks norādīja, ka dome vēlas lemt par katru sīkumu, traucējot darbu pašvaldības darbiniekiem. “Mēs neuzticamies saviem padotajiem, viņi neuzticas mums. Mēs mēģinām izgudrot jaunu velosipēdu, lai gan darbinieki kā profesionāļi zina, kā savu darbu paveikt labāk. Man viens darbinieks pat teica – lemjiet ko gribat, tikai netraucējiet mums strādāt! Uzskatu, ka domes deputāti ar savu darbību traucē strādāt visam novadam. Kaugurieši vienmēr bijuši nemiernieki. Ja viņi ir tik spēcīgi un pārliecināti par savu taisnību. Lai tad ņem varu savās rokās un ved novadu pareizā virzienā,” aicināja deputāts.

Vienīgais kandidāts, kurš tika virzīts amatam un par kuru notika balsošana, bija Sergejs Melngāršs (“Kaugurieši”). Par viņu nobalsoja trīs deputāti – Romāns Vaščenko, Sergejs Melngāršs un Iveta Rambola. Tādējādi Sergejs Melngāršs netika ievēlēts.

Nākamā pašvaldības domes ārkārtas sēde, kurā plānots ievēlēt Beverīnas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, notiks 16. februārī plkst. 15:00

Fotogrāfijas autors, Dzintars Močs
Informāciju sagatavoja: Ilze Ulmane, ilze.ulmane@beverina.lv