Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs – diskusija „Bēgļi – Latvijā un pasaulē” šoreiz Amatas novadā

Drabešu pagasta „Ausmās”, Amatas novadā, 16. februārī notika biedrības „Patvērums „Drošā māja”” un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) rīkotais seminārs – diskusija „Bēgļi – Latvijā un pasaulē”. Tā mērķis ir paplašināt Amatas novada pašvaldības institūciju speciālistu un iedzīvotāju zināšanas par aktuālajiem migrācijas procesiem, tai skaitā, par patvēruma sistēmu, bēgļu un personu ar alternatīvo statusu uzņemšanas un integrācijas jautājumiem Latvijā.

Savukārt patvēruma meklētājiem bija iespēja apmeklēt Drabešu pamatskolu un pēc tam tikties ar sociālajiem darbiniekiem un izrunāt abpusējos iespaidus. 

Savukārt 17. februārī šāds seminārs norisinājās Alojas kultūras namā, sniedzot Alojas, Kocēnu un Mazsalacas novadu pašvaldību speciālistiem un iedzīvotājiem uzzināt aktualitātes migrācijas procesos, tai skaitā, par patvēruma sistēmu, bēgļu un personu ar alternatīvo statusu uzņemšanas un integrācijas jautājumiem Latvijā. Semināru vadīja biedrības „Patvērums „Drošā māja”” vadītāja Sandra Zalcmane un biedrības jurists Alvis Šķenders.

Biedrībā "Patvērums "Drošā māja"" darbojas profesionāļu komanda patvēruma meklētāju, bēgļu un personu ar alternatīvo statusu atbalstam. Astoņu gadu laikā biedrība ir īstenojusi Eiropas Bēgļu fonda atbalstītus projektus, kuru ietvaros gadā vidēji nodrošinājusi juridisko, sociālo, medicīnisko un materiālo palīdzību, kā arī, organizējot izglītojošus seminārus, dalījusies praktiskajās zināšanās par migrācijas tēmu Latvijas pašvaldībās.

Pasākumā Alojā piedalījās arī patvēruma meklētāji, tajā skaitā - nesen uz Latviju pārvietotie seši patvēruma meklētāji no Eritrejas un Sīrijas, kas Latvijā ir pirmās Eiropas Savienības pārvietošanas programmas ietvaros atbraukušās personas. Patvēruma meklētājiem bija iespēja apskatīt Aloju un apmeklēt bērnudārzu un pēc tam tikties ar sociālajiem darbiniekiem, abām pusēm noskaidrojot tās interesējošos jautājumus.

Latvijas Pašvaldību savienība izsaka pateicību visām pašvaldībām, kurās norisinājās minētais seminārs, par atsaucību un biedrībai “Patvērums-Droša māja” par diskusijas rosināšanu.