Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Energoefektivitātes asociācija sadarbosies ar Valkas novadu

Plānotas kopīgas iniciatīvas un īpaši pilotprojekti Valkas pilsētvides attīstībai un dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Latvijas Energoefektivitātes asociācijas (LATEA) un Valkas novada pašvaldības vienošanās par sadarbību ir būtisks solis Ziemeļvidzemes reģiona attīstībai energoefektivitātes un saistītajās jomās. Kā uzsver LATEA valdes loceklis un šī projekta direktors Māris Sproga, sadarbībai iedvesmojis Austrijas pilsētas Gisingas (Güssing) modelis, kas no nomaļas pašvaldības Ungārijas robežas tuvumā kļuva par piemēru zaļās enerģijas dzīvotspējai, radot darbavietas un nodrošinot pilsētas attīstību un atpazīstamību. Šobrīd jau vairākas pašvaldības Eiropas Savienībā veiksmīgi sekojušas šim piemēram. Arī Valka piesaistīja uzmanību kā robežpilsēta ar unikālu situāciju, iespējām pārrobežu sadarbībai un skaidru pilsētas un novada attīstības vīziju.

Savukārt Valkas novada pašvaldības vadītājs Vents Armands Krauklis norāda, ka sadarbība ar LATEA ļaus piesaistīt labākos nozares ekspertus, nodrošināt pienācīgu kvalitāti un izmantot LATEA platformas iespējas Valkas attīstībai - gan jaunu un inovatīvu energoefektivitātes finansējuma modeļu jomā, gan būvniecības un renovāciju jautājumos, gan arī atjaunojamo energoresursu iespēju izmantošanā. V.A. Krauklis uzsver, ka Valka ir vienīgā no visām Latvijas pilsētām, kas parakstījusi Pilsētu mēru pakta (The Covenant of Mayors) ietvaros izveidoto jauno iniciatīvu “ Mayors Adapt”. Valkas pašvaldības vadītājs akcentē, ka tas ne tikai nodrošina atbalstu pilsētas aktivitātēm klimata un enerģijas jomā, bet arī sadarbības partneru tīklu Eiropas Savienībā.

Informācija: LATEA