Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valdība nosaka Latgales pašvaldībām un Alūksnes novadam plānoto ES finansējuma apjomu

17. maijā valdība atbalstīja Reģionālās attīstības koordinācijas padomē pieņemto lēmumu par Eiropas Savienības fondu finansējuma apjomu Latgales reģiona pašvaldībām un Alūksnes novadam uzņēmējdarbības atbalstam infrastruktūras attīstīšanai.

Šim mērķim no Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) ir pieejams kopējais finansējuma apjoms 52,25 miljoni eiro 2014.-2020. gada periodā*.

Detalizēta informācijai ar katrai pašvaldībai plānoto finansējuma apjoms pieejama šeit: http://ieej.lv/FyQnT

Plānotās investīcijas ir vērstas uz darba vietu radīšanu un privāto investīciju piesaisti pašvaldībās.  Valdības lēmums ir priekšnoteikums projektu iesniegumu atlases uzsākšanai, lai pašvaldības varētu sagatavot projektus un uzsākt uzņēmējdarbības attīstībai būtisku infrastruktūras projektu īstenošanu, kas sniegtu nozīmīgu ietekmi uz ekonomiskās aktivitātes veicināšanu un nodarbinātības sekmēšanu novadu pašvaldībās.

*Rīkojumu projekts „Par finansējuma apjomu un iznākuma rādītājiem pašvaldībām 5.6.2.specifiskā atbalsta mērķa „Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” trešās projektu iesniegumu atlases kārtas „Ieguldījumi degradēto teritoriju revitalizācijā Latgales plānošanas reģiona attīstības programmas pielikumā noteikto teritoriju pašvaldībās” ietvaros”.

Laura Jansone,

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Sabiedrisko attiecību nodaļa