Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par kokmateriālu atsavināšanu

2016. gada augustā Ādažu militārajā poligonā ir uzsākta atmežojamo meža platību izciršana, kuras rezultātā atbilstoši meža inventarizācijas datiem iegūs 11071 m3, galvenokārt, lapu koku koksnes. Lai veiktu darbus, ir noslēgti divi līgumi, viens līgums ir noslēgts par 6264 m3, un otrs – par 4807 m3 kokmateriālu izciršanu. Līgumi paredz, ka komersanti nodod kokmateriālus ar sertificēta koksnes kvantitātes uzmērītāja aktiem apjomā pa 1500 m3 katrs, līdz abu līgumu  izpildei. Prognozējamais kokmateriālu sadalījums: bērza un skujukoku papīrmalka 60%; taras kluči 20%; finierkluči un zāģbaļķi kopā 10%; malka 10%. Kokmateriāli tiek novietoti vairākās krautnēs Ādažu militārā poligona teritorijā pie grants ceļiem.

Aizsardzības ministrija, pamatojoties uz Publiskas personas mantas atsavināšanas likuma 6. panta pirmo daļu un 42. panta trešo daļu, piedāvā kokmateriālus nodot bez atlīdzības valsts, atvasinātu publisku personu, kā arī citu publisko tiesību subjektu vai sabiedriskā labuma organizāciju īpašumā. Mazākā apjoma vienība, uz kuru var pieteikties ir 1500 m3 kokmateriālu. Informācija par pieteikšanos uz kokmateriāliem ir pieejama:

http://www.vni.lv/lat/sludinajumi/publiskam_personam_piedavata_kustama_manta/?id=693

Daina Galaktionova