Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Reģionālās attīstības koordinācijas padomes ceturtā sēde

12.oktobrī plkst. 13.00-14.30 (Peldu ielā 25, 409.telpā) notiks Reģionālās attīstības koordinācijas padomes ceturtā sēde, kurā plānots pieņemt lēmumu par darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 4.2.2.specifiskā atbalsta mērķa „Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās” otrās projektu iesniegumu atlases kārtas „Energoefektivitātes paaugstināšana un atjaunojamo energoresursu izmantošana ārpus nacionālas nozīmes attīstības centru pašvaldībām” (110 novadu pašvaldību) projektu ideju konceptu priekšatlases rezultātā atbalstāmajiem projektu ideju konceptiem, to Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma apmēru un sasniedzamajiem iznākuma rādītājiem.

VARAM projektu ideju konceptu priekšatlases ietvaros visām 110 novadu pašvaldībām 2016.gada 12.aprīlī nosūtīja uzaicinājumu un  iesniegt projektu ideju konceptus līdz 2016.gada 30.jūnijam. Projektu ideju konceptu priekšatlasē piedalījās 93 novadu pašvaldības, kuras kopumā iesniedza 205 projektu ideju konceptus. Projektu ideju konceptu priekšatlasē pieejamais ERAF finansējums līdz 2018.gada 31.decembrim ir 14 739 397 euro. No 205 iesniegtajiem projektu ideju konceptiem 7 ir noraidīti kā neatbilstoši atbilstības vai izslēdzošajiem kvalitātes kritērijiem un nav iekļauti projektu ideju konceptu salīdzināšanas sarakstā, kurā vērtē saņemtos koeficientus.

VARAM vērš uzmanību, ka projektu ideju koncepti ir sakārtoti šādā secībā:

a)    projektu ideju koncepti Nr.1 - Nr.67 ir projektu ideju koncepti, ko plānots virzīt apstiprināšanai;

b)    projektu ideju koncepti Nr.68 - Nr.198 ir projektu ideju koncepti, kas atbilst priekšatlases vērtēšanas kritērijiem, bet, kurus nav plānots virzīt apstiprināšanai finansējuma nepietiekamības dēļ;

c)    projektu ideju koncepti Nr.199-Nr.205 ir projektu ideju koncepti, kas nav atbalstāmi, jo saskaņā ar projektu ideju konceptu priekšatlases kritēriju piemērošanas metodiku ir saņēmuši vērtējumu „Nē” vismaz vienā no projektu ideju konceptu priekšatlases atbilstības kritērijiem vai nav izpildījuši minimālās izslēdzošo kvalitātes kritēriju prasības.

Ivita Peipiņa,

LPS padomniece Reģionālās attīstības jautājumos

Šeit ir pieejama informācija par projektu ideju konceptu vērtējumiem