Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ielūgums piedalīties diskusijā par labklājību un izglītību un ietekmēt Latvijas attīstības virzību

1. decembrī Jelgavas pilsētas domes konferenču zālē (Lielā iela 11, Jelgava) Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) sadarbībā ar Jelgavas pilsētas domi un Latvijas Platformu attīstības sadarbībai (LAPAS) aicina uz diskusiju par labklājību, izglītību un Latvijas attīstības virzību „17 ilgtspējīgas attīstības mērķi: kas notiek Latvijā?”. Diskusijas tēma ir 2015. gada nogalē pieņemtie ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķi, kas noteikti, lai nodrošinātu ikvienas valsts un pasaules labklājību, mazinātu iedzīvotāju nabadzību, vairotu vienlīdzību un sniegtu izglītības iespējas cilvēkiem visā pasaulē, un ir īstenojami līdz 2030. gadam.

Katrai valstij šie mērķi jāiekļauj nacionālajā plānošanas un finansēšanas ietvarā. Ar kādiem ilgtspējīgu attīstību veicinošiem piemēriem varam lepoties? Kurus no 17 mērķiem izvirzīt kā prioritāros Latvijā? Kā kopīgi sadarboties iedzīvotājiem, uzņēmējiem, pašvaldībām un valsts institūcijām, lai izdarītu pareizo izvēli un nekļūdītos ieviešanā? Šajos jautājumos kopīgi ar pārstāvjiem no valsts pārvaldes institūcijām, pašvaldībām, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem iedziļināsimies un meklēsim atbildes 1. decembra diskusijā. Aicinām pievienoties diskusijai pašvaldību, nevalstisko organizāciju, uzņēmēju pārstāvjus un vietējos aktīvistus, piesakoties dalībai līdz 30. novembrim LPS mājas lapā!

Diskusijas „17 ilgtspējīgas attīstības mērķi: kas notiek Latvijā?” darba kārtība