Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pasniegtas Iepirkumu Gada balvas

1. decembrī pirmo reizi Latvijā norisinājās Iepirkumu Gada balvas pasniegšana un konference iepirkumu jomā, kuru apmeklēja teju 260 cilvēki. Svinīgais notikums norisinājās divās daļās, kur pirmajā daļā notika konference par publisko iepirkumu jomas jautājumiem, un otrā daļa tika veltīta Iepirkumu Gada balvas pasniegšanai un saviesīgām sarunām.  

Konferences laikā uzstājās Iepirkumu uzraudzības vadītāja Dace Gaile, kas dalībniekiem stāstīja par jaunumiem iepirkumu jomas regulējumā, savukārt zvērināts advokāts Māris Logins runāja par uzticamības atjaunošanu. Katrs no konferences dalībniekiem arī tika informēts par nodokļu izmaiņām, kas attiecas uz iepirkumiem. Par šo tēmu stāstīja Dace Pelēkā, VID Ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā. Konferencē viens no runātajiem bija arī Oļegs Filipovičs, VRAA elektronisko iepirkumu departamenta direktors, kurš stāstīja par to, kā mainīsies mūsu ikdiena, izmantojot elektronisko iepirkumu sistēmu.

Konferences otrajā daļā norisinājās paneļdiskusija, kurā tika apspriesti dažādi jautājumi par interešu konfliktiem un aizliegto vienošanos publiskajos iepirkumos. Paneļdiskusijas laikā dalībniekiem bija atļauts uzdot jautājumus, uz kuriem atbildēja Ieva Azanda, zvērināta advokāte, Baiba Fromane no Latvijas Būvuzņēmēju partnerības, Ilze Jurča no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja u.c. iepirkumu jomas pārstāvji.

Savukārt pasākuma otrajā daļā norisinājās Iepirkumu Gada balvas pasniegšana, kurā uz 7 nominācijām tika pieteikti 51 pretendents. Žūrija, kurā darbojās Finanšu ministrijas, Iepirkumu uzraudzības biroja, Valsts reģionālās attīstības aģentūras, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, izvirzīja 15  finālistus, no kuriem 7 tika apbalvoti.

Balvas saņēma:

1. Gada Iepirkumu speciālists pasūtītājiem

Raivis Grīviņš, Valmieras pilsētas Pašvaldības administrācijas Iepirkumu nodaļas vadītājs.

2. Gada iepirkumu speciālists piegādātājiem

Sandra Šapale – Mamošina, “Baltikums Vienna Insurance Group” AAS veselības apdrošināšanas risku parakstītāja.

3. Gada pasūtītājs preču un pakalpojumu jomā

VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” par sadarbību divu kampaņu realizēšanai “Esi gaismas vēstnesis!” un “Skaties ceļam acīs!” sarunu procedūras, iepriekš publicējot paziņojumu par līgumu, “CSDD satiksmes drošības informatīvi izglītojošo pasākumu radošo risinājumu izstrāde, realizācija un publicitāte”, ID Nr. CSDD 2015/64, rezultātā noslēgtā līguma ietvaros.

4. Gada piegādātājs preču un pakalpojumu jomā

SIA “ARIOLS” par sešu atklātu konkursu rezultātā noslēgtu pārtikas preču (vistas gaļas, liellopu gaļas, pusfabrikātu) piegādes līgumu veiksmīgu izpildi.

5. Ieguldījums publisko iepirkumu attīstībā

Astra Bērziņa, Valsts reģionālās attīstības aģentūras Elektronisko iepirkumu departamenta vecākā konsultante.

6. Gada zaļākais iepirkums

Alojas novada domes rīkotais atklātais konkurss “Alojas novada uzņēmējdarbības atbalsta centra-bibliotēkas “SALA” ēkas būvniecība”, id. Nr. AND/2015/28

7. Gada iepirkums

Profesionālās izglītības kompetences centra „Daugavpils Būvniecības tehnikums” rīkotais atklātais konkurss “Mācību iekārtu un aprīkojuma piegāde un uzstādīšana PIKC „Daugavpils Būvniecības tehnikums” prioritāro profesionālās izglītības programmu nodrošināšanai ERAF projekta ietvaros”, id. Nr. DBT 2015/7 ERAF

Organizatori izsaka lielu pateicību katram, kas piedalījās pasākuma tapšanā, kā arī visiem dalībniekiem un iesaistītajām pusēm. Tiekamies 2017.gadā!

Teksts: Šarlote Janoviča

Foto: Gunārs Janaitis