Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rēzeknes forumā uzsāktās debates turpināsies Ludzā praktiskā konferencē

Ludzas pašvaldība ir iesaistījusies projekta „Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana” īstenošanā.  Projekta pasākumi tiek rīkoti, īstenojot Latvijas vides aizsardzības fonda multisektoriālā projekta “Latvijas vides un dabas vērtību cildināšana godinot Latvijas valsts pastāvēšanas simtgadi” aktivitāti.

Projekta atklāšanas forums notika Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā 2016. gada 25. novembrī.

Forumā tika apspriesti svarīgākie jautājumi un valsts līmenī risināmie uzdevumi, lai veidotu augstvērtīgu vides un reģionālo politiku Latvijā un Latgalē.

Forumā izteiktie ekspertu secinājumi un izvirzītie priekšlikumi detalizētāk tiks apspriesti Ludzā 2017. gada 27. janvāra diskusijā „Kā sasaistīt vides aizsardzības iniciatīvas ar pētniecību un uzņēmējdarbību? Latgales novadu pieredze", kurā piedalīsies pašvaldību, nozaru ministriju, augstskolu un pētniecības institūtu pārstāvji, uzņēmēji un citi eksperti.

Uzsverot projekta nozīmīgumu Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja, Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele norāda: “Šajā izglītības, dabas aizsardzības un uzņēmējdarbības apjomīgā projekta īstenošanā esam iekļāvušies, lai būtiski uzlabotu uzņēmējdarbības atbalsta sistēmu, veicinātu Latgales dabas bagātību apzināšanu un to izmantošanu uzņēmējdarbības attīstībā. Ludzas uzņēmējiem ir vajadzīga palīdzība, ieguldot naudu zinātnisko pētījumu veikšanai (piemēram, medicīnas tūrisma un kosmētikas ražošanas jomā)."

Projekts ir veltīts Latgales kongresa simtgades atcerei un Latvijas simtgadei un tā noslēguma forums "Ilgtspējas faktori un dabas vērtību saglabāšana Latvijas nākamajos simts gados" notiks Latgales kongresa vēsturiskajā datumā 2017. gada 28.aprīlī Rēzeknē.

Projekts „Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana” veltīts Latvijas simtgadei un tiek īstenots ar Latvijas vides aizsardzības fonda un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansiālu atbalstu.

Andra Mangale,

projekta koordinatore