Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Cēsīs šovasar notiks Latvijas Jaunatnes Olimpiāde

1.februārī Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs ar Izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentu Aldonu Vrubļevski Rīgā parakstīja vienošanos par 2017.gada Latvijas Jaunatnes Olimpiādes rīkošanu Cēsīs. Olimpiāde pilsētā norisināsies no 7.jūlija līdz 9.jūlijam. Cēsis pirmoreiz būs Latvijas Jaunatnes Olimpiādes galvenais organizators. Sporta sacensības notiks arī Limbažu, Smiltenes, Siguldas, Priekuļu, Valmieras, Jūrmalas, Burtnieku, Valkas un Rīgas novados.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, parakstot vienošanos, norādīja: “Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir nozīmīgākais kompleksais sporta pasākums skolu jaunatnei Latvijā. Tie ir sporta un jauniešu svētki, kas kopā pulcē tūkstošiem Latvijas jauniešu, lai spertu pirmos nopietnos soļus augstiem sasniegumiem lielākās un mazākās sporta arēnās. Jauniešiem šeit ir iespējas apliecināt savu cīņas sparu, neatlaidību un komandas kopības sajūtu, pierādot sava novada, pilsētas sportisko garu. Aiz visa tā ir nenovērtējams Latvijas kuplās sporta skolotāju saimes un treneru darbs, kuri spēj atklāt jaunos talantus un ieguldīt mērķtiecīgu darbu augstiem sporta sasniegumiem un veselīga dzīves veida nostiprināšanai.”

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja uz Latvijas Jaunatnes Olimpiādes unikalitāti, jo Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kurā notiek šādas kompleksas sporta sacensības, kurās jauniešiem ir iespēja sevi pierādīt visos olimpiskajos sporta veidos. Nākamajās Olimpiskajās spēlēs tiks pievienotas jaunas disciplīnas – karatē, kāpšana un skeitbords. Tās papildinās arī Jaunatnes vasaras olimpiādes sacensību programmu. Līdzās olimpiskajiem sporta veidiem jauniešiem arī spēlēs florbolu un orientēsies.

Plašāka informācija: http://cesis.lv/lv/sakums/aktualitates/pasvaldiba/cesis-sovasar-notiks-latvijas-jaunatnes-olimpiade