Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienības vadība dodas reģionālajās vizītēs

9. un 10. augustā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis, priekšsēža padomniece Olga Kokāne, ģenerālsekretāre Mudīte Priede un padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Bunkus devās reģionālajās vizītēs. Šādas vizītes tradicionāli tiek organizētas pēc katrām pašvaldību vēlēšanām, lai iepazītos ar jaunievēlētajiem  priekšsēdētājiem, kā arī pārrunātu aktuālākos jautājumus un būtiskākās problēmas katrā pašvaldībā.

Šoreiz reģionālās vizītes tika organizētas dažās Zemgales pašvaldībās.

9. augustā LPS vadība viesojās Ķeguma novada domē, kur tikās ar priekšsēdētāju Ilmāru Zemnieku un vietnieku Imantu Smirnovu; Pļaviņu novada domē, kur tikās ar priekšsēdētāju Aigaru Luksu un Lielvārdes novada domē, kur tikās ar priekšsēdētāju Santu Ločmeli un viņas vietnieci Vitu Volonti.

Savukārt 10. augustā notika tikšanās Viesītes novada domē ar priekšsēdētāju Alfonu Žuku; Jēkabpils novada domes priekšsēdētāju Aivaru Vanagu; Krustpils novada domē ar priekšsēdētāju Kārli Pabērzu, bet Jēkabpils pilsētas domē ar priekšsēdētāju Raivi Ragaini.

Jautājumi, par kuriem tika diskutēts visvairāk, bija iecerētā izglītības reforma, proti, skolu slēgšana un neapmierinošais autoceļu stāvoklis; minimālās algas paaugstināšana un ietekme uz pašvaldību budžetiem; iespējamā teritoriālā reforma – vai tāda būs un tās iespējamie scenāriji; u.c.

Paldies pašvaldību vadītājiem un darbiniekiem par sirsnīgo uzņemšanu un noderīgajām profesionālajām sarunām.

 

 

Jana Bunkus,

LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos