Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Viesojamies pie konkursa “Sējējs 2017” dalībniekiem

Šobrīd Zemkopības ministrijas izveidotās komisijas dodas izbraukumos uz lauku saimniecībām un uzņēmumiem, lai klātienē iepazītos ar konkursa dalībniekiem un vērtētu to ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā un lauksaimniecībā. Ir beigušies izbraukumi konkursa “Sējējs 2017” nominācijā “Rītdienas sējējs - mazpulks”. Šai nominācijai tika pieteikti trīs mazpulki:

  • Daugmales mazpulks “Dzirkstelīte”, ko vada Zinaida Matisone;
  • 867.Ilzenes mazpulks, ko vada Sarmīte Salmiņa;
  • 307. Džūkstes mazpulks, ko vada Gundega Jēkabsone.

Vērtēšanas komisijā bija pārstāvji no šādām organizācijām: Latvijas Mazpulki, Latvijas Jauno Zemnieku kluba, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības.

Ar mirdzumu acīs mazpulku pārstāvji prezentēja savus veikumus, dalījās darba pieredzē un rezultātos. Visi mazpulki ir daudz un smagi strādājuši, iesaistījušies ne tikai skolu, bet arī novada sabiedriskajās aktivitātes.

Pašlaik notiek vērtēšanas darbs, lai noteiktu vienu uzvarētāju, kuru godinās konkursa noslēguma pasākumā 2017. gada rudenī.

Latvijas Pašvaldību savienība mazpulcēniem novēl aizrautīgu, pārsteigumiem, izturības, entuziasma un atklājumiem bagātu arī nākošo gadu.

 

Jānis Upenieks