Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS Veselības un sociālo jautājumu komitejas un Veselības un sociālo jautājumu tīkla izbraukuma sēde Rēzeknē

Apvienoto Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Veselības un sociālo jautājumu komitejas un Veselības un sociālo jautājumu tīkla izbraukuma sēdi atklāja komitejas priekšsēdētājs, Jaunjelgavas novada domes priekšsēdētājs Guntis Libeks un Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos Lidija Ostapceva.

Veselības ministrijas Investīciju un Eiropas Savienības fondu uzraudzības departamenta direktors Jevgeņijs Blaževičs un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras Veselības attīstības projektu nodaļas vadītāja Gunta Bērziņa iepazīstināja ar 9.2.4.2.pasākuma „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ieviešanas aktualitātēm, konstatētajām nepilnībām projektu ieviešanā un ierosinātajām izmaiņām projektu īstenošanā. Pašvaldību pārstāvji aicināja pārskatīt  projektā iesaistīto personu uzskaites kārtību, to atvieglojot, norādīja uz problēmām sensitīvās informācijas iegūšanā un uzkrāšanā u.c.

Rēzeknes pilsētas speciālisti stāstīja par savu īstenoto projektu “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu organizēšana Rēzeknes pilsētā”, Rēzeknes novada speciālisti - par projektu “Dzīvo veselīgi Rēzeknes novadā”. Tā kā projektu ieviešanas uzsākšana būtiski aizkavējās visā valstī, tad pašvaldībās tiek īstenotas pirmās aktivitātes, rodas pirmā pieredze šī komplicētā projekta ieviešanā.

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos Ilze Rudzīte iepazīstināja ar 2017.gada februārī veiktās aptaujas “Sociālo dienestu kapacitāte un starpinstitucionālā sadarbība” rezultātiem, identificētajām problēmām – krasi atšķirīgo sociālo darbinieku atalgojuma līmeni, nevienmērīgo nodrošinājumu ar sociālā darba speciālistiem un noslodzi, nepilnībām starpinstitucionālajā sadarbībā, risinot ģimeņu ar bērniem sociālās situācijas, ne vienmēr pārdomāto komunikāciju ar medijiem, kā arī speciālistu piedāvātajiem risinājumiem identificēto problēmu risināšanai. Būtiska loma sociālā darba un sociālo pakalpojumu attīstībā pašvaldībās ir politiķu iesaistei un izpratnei par šiem jautājumiem.

Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes "Sociālais dienests” vadītājs Gunārs Arbidāns stāstīja par pārvaldes struktūru, kvalitātes vadības sistēmu, pilsētā nodrošinātājiem sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību, īstenotajiem investīciju projektiem un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām.

Nevalstisko organizāciju - biedrības “Eņģeļi ar mums” (bērniem ar funkcionāliem traucējumiem) un Invalīdu un viņu draugu biedrības “Impulss” – pārstāvji iepazīstināja ar savu organizāciju darbību, īstenotajiem projektiem un aktivitātēm, sniedzot atbalstu ģimenēm, kurās ir bērni ar funkcionāliem traucējumiem, un pieaugušajiem ar funkcionāliem traucējumiem.

Noslēgumā dalībnieki apmeklēja sociālo pakalpojumu sniedzējus: Pensionāru sociālo pakalpojumu centru, Bērnu sociālo pakalpojumu centru  un patversmi – atskurbtuvi.

 

   

Ilze Rudzīte,

LPS padomniece veselības un sociālajos jautājumos                 

 

Rēzeknes novada pašvaldības projekts „Dzīvo veselīgi Rēzeknes novadā!”
Veselības ministrija. SAM 9.2.4. – Veselības veicināšana un slimību profilakse
Ilze Rudzīte. Pašvaldību sociālo dienestu kapacitāte, identificētās problēmas
CFLA. 9.2.4.2.pasākuma „PASĀKUMI VIETĒJĀS SABIEDRĪBAS VESELĪBAS VEICINĀŠANAI UN SLIMĪBU PROFILAKSEI" ieviešanas aktualitātes
„Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu organizēšana Rēzeknes pilsētā”
Rēzeknes pilsētas domes pārvaldes “Sociālais dienests”. Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sistēma Rēzeknes pilsētas pašvaldībā
Biedrība "Eņģeli ar mums"
Invalīdu un viņu draugu apvienība ”Impulss”