Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Diskutē par inovāciju un digitalizācijas lomu un iespējām pašvaldību attīstībā un attīstības sadarbībā

Īstenojot projektu “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs”, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) 28. septembrī Amatas novadā organizēja diskusiju par inovāciju un digitalizācijas lomu un iespējām pašvaldību attīstībā un attīstības sadarbībā; par inovāciju ekosistēmām jeb sadarbību starp pašvaldībām, universitātēm un uzņēmējiem.

Inovāciju ekosistēmu attīstībā joprojām daudz kas darāms arī Latvijas pašvaldībās. Uzņēmējiem ir interese digitālo risinājumu ieviešanā, savukārt ar attīstības instrumentiem iespējams attīstīt pašvaldības un likumdošanas vidi, kas veicina inovatīvu risinājumu izmantošanu,” diskusijas dalībniekus uzrunāja LPS padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane.

Ārlietu ministrijas Attīstības sadarbības politikas nodaļas vecākā referente Linda Ozoliņa uzsvēra, ka divpusējā attīstības sadarbībā Latvijas pieredze inovācijās, e-pakalpojumu un e-pārvaldes ieviešanā un labas pārvaldības veicināšanā ir jomas, kas interesē mūsu partnervalstis. Viens no ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķiem, kas jāiekļauj arī Latvijas nacionālajā plānošanas un finansēšanas ietvarā, paredz veidot noturīgu infrastruktūru un sekmēt inovācijas, uzlabojot zinātnisko pētniecību, plašāk izmantojot tīras un videi nekaitīgas tehnoloģijas, kā arī palielinot uzņēmumu piekļuvi finanšu pakalpojumiem.

Par atbalsta aktivitātēm inovāciju sekmēšanai stāstīja Ekonomikas ministrijas Inovācijas nodaļas vadītājs Mārtiņš Jansons, par investīciju piesaisti pašvaldībās – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Investīciju piesaistes nodaļas vecākais investīciju projektu vadītājs Roberts Gudermanis. Par pašvaldību un uzņēmēju sadarbību ceļā uz ekselenci un IT inovācijām runāja Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centra un “Divi grupa” pārstāvji, savukārt Laila Gercāne dalījās pieredzē par Vidzemes plānošanas reģiona ceļu uz Vidzemes reģiona viedu specializāciju.

Uzņēmējs Jānis Nīmanis pastāstīja par “Autine Tools” izveidi.  Tas ir neliels ģimenes uzņēmums, ko radījis kalējs Jānis Nīmanis, pasaulē pazīstams ar vārdu John Neeman. Viņš apņēmies attīstīt uzņēmuma darbību plašāk un uzskata, ka nenovērtējami svarīgi ir citiem nodot zināšanas par profesiju, kas pasaulē pamazām izzūd.

Latvijas Pašvaldību savienība izsaka vislielāko pateicību Amatas novada domes priekšsēdētājai Elitai Eglītei un ārējo sakaru koordinatorei Ritai Mercai par sadarbību diskusijas “Inovācijas un digitalizācija pašvaldībās un attīstības sadarbībā” organizēšanā Amatas novadā!

 

Elita Kresse,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos

Diskusijas „Šī nav kosmiskā zinātne! Inovācijas un digitalizācija pašvaldībās un attīstības sadarbībā” darba kārtība
Prezentācija: Ārlietu ministrija
Prezentācija: Amata (Drabešu Jaunā pamatskola)
Prezentācija: Ekonomikas ministrija
Prezentācija: LIAA
Prezentācija: LPS
Prezentācija: LU/Microsoft Inovāciju centrs
Prezentācija: Amata (sabiedrības veselība)
Prezentācija: Amata (tūrisma piedāvājums)
Prezentācija: Vidzemes Augstskola