Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Viesītē īstenots Meža dienu projekts

Viesītes novada pašvaldība, viens no partneriem Meža attīstības fonda atbalstītajā Latvijas Pašvaldību savienības projektā “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei”. “Meža dienu 2016.- 2018. gadā” ietvaros ir notikušas aktivitātes, lai popularizētu aktīvu un veselīgu atpūtu Viesītē esošajā  Riekstu mežā, kuru pamazām veidojam par pievilcīgu vietu.

Viesītes novada pašvaldības mērķis projektā ir atjaunot četras laipas aktīvās atpūtas takas labiekārtošanai Riekstu meža parkā, kas arī ir paveikts. Iegādājāmies kokmateriālus laipu atjaunošanai pāri grāvjiem un pašu spēkiem plānotais darbs ir paveikts. Piešķirtais  finansējums kokmateriālu iegādei 300 eiro.

Projekta ietvaros 19.septembrī notika noslēguma pasākums, kura ietvaros tika iestādīti koki – šoreiz priekšroka tika parastajam pīlādzim.  Pasākumā aktīvi piedalījās mūsu mazpulcēni kopā ar vadītāju R. Feldmani. Viesītes jauniešu iniciatīvu centra pārstāvji pastāstīja par meža veltēm rudenī un to izmantošanu, tēma bija par pīlādžiem. Biedrības “Selonia velo” pārstāvji demonstrēja, kā šajā vietā var atpūsties velo sporta cienītāji. Pasākumā piedalījās Viesītes novada domes priekšsēdētāja vietniece L. Zvirbule. Riekstu mežs ir nozīmīgs elements vietējās vides unikalitātes saglabāšanā Viesītē. Turklāt tas atrodas tuvu daudzdzīvokļu mājām un ir viegli sasniedzams ikvienam dabas baudītājam.

Projektu finansiāli atbalsta  Meža attīstības fonds.

 

Gunta Dimitrijeva,

Viesītes novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja