Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldību ieņēmumi no nodokļiem turpmāk veidos vismaz 19,6%

2. oktobrī notika paplašinātā Ministru kabineta (MK) komitejas sēde, kurā tika skatīts MK un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domstarpību un vienošanās protokola projekts. 
Plašākas diskusijas izraisīja jautājums par pašvaldību nodokļu ieņēmumiem, kas saskaņā ar LPS Domes lēmumu un 28.kongresa rezolūciju (minētā rezolūcija pieejama šeit) nedrīkst būt mazāki par 19.6% no valsts konsolidētā kopbudžeta nodokļu ieņēmumiem. Komitejas laikā šāda pašvaldību pozīcija tika atbalstīta, lai gan iepriekš sarunās ar Finanšu ministriju šajā jautājumā vienošanās netika panākta, jo ministrija saglabāja viedokli, ka pašvaldībām piekrītošā nodokļu ieņēmumu daļa nosakāma 19,5% apmērā.

Gan LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, gan Ministru prezidents Māris Kučinskis pēc komitejas sēdes izteica gandarījumu par paveikto darbu gan komitejas laikā, gan pirms tam sarunu procesā ar nozaru ministrijām. "Nav runa tikai par procentiem. Ir runa par par to, lai pašvaldībām būtu iespēja strādāt stabili. 19.6% nozīmē prognozējamību pašvaldību budžetu plānošanā un stabilitāti finanšu resursos pašvaldību funkciju nodrošināšanai," uzsvēra G.Kaminskis. 

Ministru kabineta komitejas sēdes laikā tika pārrunāti arī citu nozaru jautājumi, kuros panākta vienošanās, bet ir jautājumi, kuros arī šobrīd nav panākta viedokļu vienprātība, tāpēc tālākās diskusijas sekos 4. oktobrī LPS Domes sēdē, kas notiks plkst.14 Rīgas domes ēkā.