Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Zināmi konkursa “Pašvaldību atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai” rezultāti Kurzemes reģionā

Lai akcentētu pašvaldību lomu uzņēmējdarbības sekmēšanā, Kurzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), rīkoja konkursu “Pašvaldību atbalsta pasākumi uzņēmējdarbības sekmēšanai”.

Konkursa mērķis bija noteikt rezultatīvākās pašvaldības, kuras sava pamatbudžeta ietvaros īsteno daudzveidīgus atbalsta pasākumus uzņēmējdarbības sekmēšanai. 

Konkursa žūrija, kuras sastāvā bija pārstāvji no Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas,  Kurzemes plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības atbalsta centra, AS “Attīstības finanšu institūcijas” ALTUM, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras, kā arī kā novērotāji pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, vērtēja  pašvaldību īstenotos atbalsta pasākumus uzņēmējdarbības sekmēšanai un atbalsta pasākumu sasniegtos vai plānotos rezultātus, kas tieši izpaužas kā pozitīva ietekme uz pašvaldības budžeta ieņēmumu sadaļu vai netieši uz uzņēmējdarbības vides izaugsmi pašvaldībā kopumā. Izvērtējot saņemtos piedāvājumus, žūrija izvēlējās izcelt divas pašvaldības reģionā divās nominācijās.

Nominācijā – “Par ieguldījumu uzņēmējdarbības attīstībā” sveicām Ventspils pilsētas pašvaldību, kas ļoti mērķtiecīgi domā un strādā pie tā, lai arvien vairāk piesaistītu uzņēmējus savai teritorijai, lai tie veidotu savas filiāles Ventspilī, gan arīdzan daudz tiek strādāts pie tā, lai rastos jauni uzņēmēji, jo īpaši IKT jomā.

Savukārt nominācijā “Nākotnes iecere”, tika sveikta Skrundas novada pašvaldība, kas veiks būtiskus ieguldījumus Tirgus teritorijas izbūvei, Skrundā.

Šāda veida konkurss tika organizēts pirmo reizi, tādēļ priecājamies par Kurzemes pašvaldību atsaucību.  

Vēlamies pateikt paldies arī pārējām Kurzemes pašvaldībām, gan tām, kas novērtēja savu veikumu uzņēmējdarbības attīstībā un iesniedza pieteikumus konkursam, gan arī tām, kas šoreiz tam neatrada laiku, bet mēs zinām, ka katra pašvaldība savu iespēju robežās domā, kā uzlabot un veidot uzņēmējam draudzīgāku vidi un veicināt to attīstību.

Saskaņā ar Konkursa nolikumu, piešķirtā naudas balva jāizmanto uzņēmējdarbības atbalsta pasākumu ieviešanai vai nodrošināšanai, tādēļ mēs ļoti ceram, ka šīs naudas balvas dos papildus stimulus pašvaldībām vēl vairāk atbalstīt savus uzņēmējus, veidot tiem labvēlīgu vidi un strādāt roku rokā savas pašvaldības attīstībai, un šim konkursam būs turpinājums arī nākamajos gados.

Foto: www.kurzemesregions.lv

 

Papildus informācijai:

Kurzemes plānošanas reģiona administrācija

Tālr. 67331492, fakss 67331285

e-pasta adrese: pasts@kurzemesregions.lv

 www.kurzemesregions.lv