Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālā reģistra jaunās nominācijas

8. decembrī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā norisinājās  UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālā reģistra jauno nomināciju atklāšanas pasākums. Tas pulcēja Latvijas atmiņas institūciju pārstāvjus un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas sadarbības partnerus.

Pasākumā sertifikātus par iekļaušanu UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā saņēma Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka par nomināciju "Johana Kristofa Broces antikvārā kolekcija par Livoniju (Latviju un Igauniju) no 13. līdz 19. gs.”; Latvijas Nacionālā bibliotēka par nomināciju "Hernhūtiešu rokrakstu kolekcija (18.–19. gs.)” un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts par nomināciju "Latviešu folkloras krātuves fonogrāfa valču kolekcija (1926–1947)”.

Sertifikātus par iekļaušanu UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā saņēma Tukuma muzejs un Jēkabpils vēstures muzejs par papildinājumiem nominācijai “Sibīrijā rakstītas vēstules uz bērza tāss”.

UNESCO jaunās nominācijas
UNESCO jaunās nominācijas