Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Iespēja pašvaldībām pieteikt projektus EK iniciatīvas “Pilsētu inovatīvās darbības” (UIA) 3. uzsaukumu kārtā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina pašvaldības izmantot iespēju un pieteikt projektus Eiropas Komisijas (EK) iniciatīvas “Pilsētu inovatīvās darbības” (UIA) trešajā uzsaukumu kārtā. Uzsaukuma mērķis ir sniegt pilsētu teritorijām visā Eiropā resursus, lai pārbaudītu jaunus un inovatīvus risinājumus pilsētu problēmu risināšanai. Pieteikumus var iesniegt līdz 2018. gada 30. martam. Iespējams pieteikties četrām pilsētu tēmām: pielāgošanās klimata pārmaiņām, gaisa kvalitāte, mājokļi, darba vietas un prasmes vietējā ekonomikā. Šajā konkursā ir paredzēts piešķirt orientējošu budžetu no 80 līdz 100 miljoniem euro

Plašāka informācija par projektu iesniegšanu ir pieejama: http://www.uia-initiative.eu/en/call-proposals.

Pilsētu inovatīvās darbības (UIA) ir Eiropas Savienības iniciatīva, kurai no Eiropas Reģionālā Attīstības Fonda  (ERAF) kopumā ir atvēlēti 372 miljoni euro laika posmā no 2014. līdz 2020.gadam. Projektus var pieteikt pilsēta, kurā ir vismaz 50 000 iedzīvotāju vai pilsētu grupa ar kopējo iedzīvotāju skaitu vismaz 50 000 iedzīvotāju, kas atrodas vienā no ES dalībvalstīm. Projektiem tiek nodrošināts ERAF līdzfinansējums 80% apmērā no kopējā projekta finansējuma. Maksimālais ERAF atbalsts vienam projektam ir 5 miljoni euro.

Plašāka informācija: http://varam.gov.lv/lat/aktual/preses_relizes/?doc=25579