Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS un LPR seminārā tiekas Latgales pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālisti

22. februārī Rēzeknē notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Latgales plānošanas reģiona (LPR) organizētais seminārs - tikšanās Latgales pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistiem. 

Šis seminārs tika organizēts, lai apspriestu, kā uzlabot komunikāciju ar visām pašvaldības mērķgrupām, kā arī savā starpā. 

LPR sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Zuģickis iepazīstināja ar LPR veikto Latgales pašvaldību mājaslapu un sociālo tīklu analīzi, akcentējot biežāk sastopamās nepilnības un risinājumus to novēršanai. Kā galvenā problēma tika izcelta novecojusi informācija un novēlota informācija par pasākumiem, kuri tiek plānoti vai, kuri jau notikuši. 

Savukārt LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja, padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Bunkus sabiedrisko attiecību speciālistus iepazīstināja ar iespējām sadarboties informācijas apmaiņā ar Latvijas Pašvaldību savienību. "Būtiski apzināties, ka mūsdienās savlaicīga informācija ir sabiedrisko attiecību dienaskārtības galvenais jautājums. Tāpat ir ļoti būtiski izšķirt, kādu informāciju jāpasniedz plašāku interesantu lokam, piemēram, plašsaziņas līdzekļiem, bet kādu tikai reģionālajiem izdevumiem. Ziņai patiešām jābūt aktuālai, tikai tad tā ir ziņa," uzsvēra J.Bunkus.

LPS Komunikācijas nodaļas redaktore Gunta Klismeta bija apkopojusi ieteikumus, kā labāk rakstīt preses relīzes, tādejādi uzlabojot komunikāciju ar masu medijiem. Vēl G.Klismetu pastāstīja par LPS elektronisko iknedēļas izdevumu "infoLOGS" - par iespēju pašvaldībām sūtīt informāciju šī izdevuma mēneša pielikumam "Pilsētu un novadu vēstis". 

Latgales reģionālās televīzijas producents Ako Kārlis Cekulis un Latvijas Radio Latgales studijas vadītāja Renāte Lazdiņa klātesošajiem pastāstīja par iespējām uzlabot komunikāciju ar žurnālistiem. 

Jana Bunkus,

LPS Komunikācijas nodaļas vadītāja, 

padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos