Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Dzimumu līdztiesības balva pašvaldību politiķiem

15. februārī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tika godinātas Aizkraukles un Varakļānu novada un Jelgavas, Jūrmalas, Rēzeknes un Ventspils pilsētas pašvaldības par vietējo politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā.

Politika topošo māmiņu un tētu atbalstam, bērniem radīta vide Ventspilī, sports mācību procesā un pilsētā meitenēm un zēniem Jelgavā, plaša kultūras un interešu izglītības pieejamība jauniešiem Rēzeknē, sistemātisks atbalsts iedzīvotāju veselības uzlabošanai senioriem Jūrmalā, atvērtība inovatīvām politikām un iesaiste pētījumos Aizkrauklē, kā arī ilggadējs atbalsts sieviešu organizācijām Varakļānos – tādi ir pamanītie un augsti novērtētie pašvaldību darbi laikposmā no 2013. līdz 2017. gadam.

Saņemot Dzimumu līdztiesības balvu, Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums atzina, ka balva nopelnīta par piedalīšanos Sabiedrības integrācijas fonda veiktajā pētījumā “Dzimuma aspekta ietekmes analīze valsts un pašvaldību budžeta procesos”. Šis pilotprojekts kalpos par paraugu citām pašvaldībām pasākumu plānošanā kultūras, sporta un citās jomās no budžeta līdzekļiem.

Dzimumu līdztiesības balvas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesības jautājumiem un novērtēt politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā. Pašvaldību politiķiem balva piešķirta otro reizi tās vēsturē. Balvu pasniedza Sieviešu un vīriešu vienlīdzīgu iespēju padomdevēja komitejas locekle un Eiropas Vardarbības novēršanas observatorijas Latvijas pārstāve Edīte Kalniņa, Eiropas Sieviešu lobija valdes locekle Inete Ielīte un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Elita Kresse.

Elita Kresse,

LPS padomniece ārējo sakaru jautājumos