Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Konkurss "Latvijas dabas vērtības visiem"

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons”, svinot Latvijas 100 gadi, aicina pietikt dabas objektus, kas ir pieejami cilvēkiem ar invaliditāti, konkursam “Latvijas dabas vērtības visiem”, lai noskaidrotu cik daudz ir pieejamas dabas vietas cilvēkiem ar invaliditāti Latvijā un godinātu pieejamākas no tām.

Konkursa laikā apkoposim, aizbrauksim un novērtēsim pieteiktās dabas vietu vides pieejamību. Tās dabas vietas, ko vides pieejamības eksperti atzīs par pieejamām cilvēkiem ar invaliditāti ievietosim vides pieejamības aplikācijā Mapeirons, lai informētu sabiedrību, ka tur var droši doties ikviens, lai baudītu dabu un atrastos dabā. No visām pieejamajām vietām izvēlēsimies septiņas vispieejamākās dabas vietas, kur ir padomāts par visiem, tai skaitā par cilvēkiem ar invaliditāti un šīs vietas godināsim speciāli rīkotā pasākumā, kas notiks 2018. gada jūnijā. Kā arī popularizēsim dažādos veidos, lai pēc iespējas vairāk cilvēki uzzinātu par šīm vietām un zinātu, ka tās ir pieejamas ikvienam.

Lai piedalītos konkursā aicinām ikvienu iedzīvotāju, uzņēmēju, pašvaldību no 2018. gada 01. februāra līdz 01. maijam iesūtīt informāciju par dabas vietām, kas Jūsu prāt ir pieejamas cilvēkiem ar invaliditāti. Tās var būt visdažādākās vietas: dabas takas, dabas parki, meži, pļavas, jūras piekraste, akmeņi, piekļuves vietas pie upes vai ezera, makšķerēšanas vietas un citas dabas apskates vietas.

Lai pieteiktu dabas vietu, lūdzu, aizpildiet pieteikuma anketu šeit: https://goo.gl/forms/Kt9kHk1J2NovbcZL2 
Ar konkursa “Latvijas dabas vērtības visiem” nolikumu Jūs variet iepazīties šeit
Konkurss “dabas vērtības visiem” norisinās ar Latvijas vides aizsardzības fonda administrācijas atbalstu, projekta “Latvijas dabas vērtības visiem” ietvaros. Projekta mērķis ir godināt un izcelt dabas vērtības, kas ir pieejamas ikvienam, tai skaitā cilvēkiem ar invaliditāti.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par konkursu un projektu “Latvijas dabas vērtības visiem”, lūdzu, sazinieties ar mums:
e-pasts – apeirons@apeirons.lv
tel. nr. 67299208