Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Seminārs-meža ekspedīcija Kalvenē

Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Aizputes novada domi, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) un Meža īpašnieku biedrību (MĪB) 5. aprīlī Aizputes novada Kalvenes pagastā rīkoja praktisku semināru-meža ekspedīciju ar mērķi kopīgi meklēt labākos variantus pašvaldību meža apsaimniekošanai un uzlausīt praktiķu padomus šajos jautājumos.

Semināra dalībniekiem vērtīgu pieredzi un noderīgus padomus sniedza LVM pārstāve Katrīna Amerika, kura pastāstīja par LVM GEO ģeotelpiskās informācijas tehnoloģijām meža apsaimniekošanai, LLU profesors Dagnis Dubrovskis un LPS padomniece Sniedze Sproģe, kuri iepazīstināja ar pašvaldību mežu apsaimniekošanas principiem, un Aiga Grasmane no MIB, kura sniedza praktiskus padomus meža apsaimniekošanā.

Pašvaldībām būtu jāpievērš uzmanība meža apsaimniekošanas plānam un derētu ielāgot, ka meža inventarizācija reizi 20 gados ir obligāta. Palīgs varētu būt LLU izstrādātā apsaimniekošanas plānošanas sistēma: maplas.mf.llu.lv un LPS BLIS sistēmas dati: https://blis.lps.lv/lv/struktureti-dati?view=data&file_id=120&sheet_id=136&start=0.

Sniedze Sproģe,

LPS padomniece lauku attīstības jautājumos

LVM GEO ģeotelpiskās informācijas tehnoloģijas meža apsaimniekošanai
Pašvaldības meža apsaimniekošana
Pašvaldību mežu apsaimniekošanas principi
Praktiskie padomi meža apsaimniekošanā