Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LPS vadība Latvijas labāko bibliotekāru godināšanas pasākumā

17. un 18. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā jau trešo reizi norisinājās Latvijas bibliotēku festivāls, kura pirmajā dienā notika Latvijas bibliotekāru 19. konference “Mainās bibliotēka, mainās sabiedrība” un Gada balvas pasniegšanas pasākums.

Gada balvas pasniegšanas ceremonijā tika godināti Latvijas Bibliotēku biedrības un Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības noteiktie Gada bibliotekāri un Gada bibliotēkas, kā arī laureāti nominācijā “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2017” un aktīvākie “Vikipēdijas” kampaņas dalībnieki Latvijā.

Par labākajām bibliotēkām aizvadītajā gadā izvēlētas divas – Jelgavas pilsētas bibliotēka un Kuldīgas galvenā bibliotēka. Uzvarētājas saņēma titulu “Latvijas Gada bibliotēka 2017”, diplomu un naudas balvu 140 eiro apmērā, ko bibliotēkas var iztērēt pēc saviem ieskatiem. Balvas abām bibliotēkām piešķirtas par to, ko dara 21. gadsimta bibliotēka: tā ir aktīva fiziskajā vidē, bibliotēkas telpās, ārpus bibliotēkas un digitālajā vidē.

Jelgavas pilsētas bibliotēku sveica LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un viņa vietnieks Jelgavas mērs Andris Rāviņš. Suminot Kuldīgas Galveno bibliotēku, kultūras ministre Dace Melbārde uzteica to kā pirmrindnieci digitālos risinājumos un sadarbībā ar skolēniem un jauniešiem.

Nominācijā “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2017” balvu par diennakts lasītavas atvēršanu saņēma Rīgas Tehniskās universitātes Zinātniskā bibliotēka.

Foto: Jelgavas pašvaldība