Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Bauskas novada domes deputāti no amata atbrīvo domes priekšsēdētāju

Bauskas novada domes deputāti  26. aprīlī domes ārkārtas sēdē, ar 9 balsīm balsojot “par”, no amata atbrīvoja Bauskas novada domes priekšsēdētāju Raiti Ābelnieku.

Pēc tam, kad kārtējās domes sēdes laikā novada domes sēžu zāli pameta deviņi Bauskas novada domes deputāti, kuru iesniegumā minētie jautājumi netika iekļauti kārtējās domes sēdes darba kārtībā, kārtējā domes sēde tika slēgta, jo vairs nebija vairākuma, lai pieņemtu lēmumus. Tā kā šajā domes sēdē bija plānots pieņemt lēmumus stratēģiski svarīgos jautājumos, kas saistīti ar vairāku projektu turpmāku īstenošanu, domes priekšsēdētājs rīkojās atbildīgi un nekavējoties izsludināja ārkārtas domes sēdi likumā noteiktajā kārtībā, pēc trīs stundām, iekļaujot darba kārtībā arī 9 deputātu – Aleksandra Novicka, Aivijas Kursītes, Karīnas Andreikas, Jura Landorfa, Raimonda Žabova, Rudītes Čakānes, Gata Skurbas, Andra Arcimoviča un Artūra Toma Pleša – parakstītajā iesniegumā minētos jautājumus par priekšsēdētāja un priekšsēdētāja vietnieka atbrīvošanu no amata.

Abi minētie jautājumi ārkārtas sēdes darba kārtībā tika iekļauti kā pēdējie. Debatēs izskanēja pārmetumi par pretlikumīgām rīcībām, ignoranci. R. Ābelnieks savā uzrunā norādīja, ka neviens no pārmetumiem par nelikumībām nav ticis apstiprināts no uzraugošo institūciju puses. "Es neesmu zelta monēta, kas varētu patikt visiem. Nevienam neizdabāšu. Īpaši, ja cilvēks nāk ar savtīgiem mērķiem. Man un domes priekšsēdētāja vietniekam ir svešas pretlikumīgas rīcības. Neviens no mums necenšas gūt labumu sev. Mūsu mērķis ir sakopts novads un labvēlīga dzīves vide mūsu iedzīvotājiem," uzrunā sacīja R. Ābelnieks. 

Balsojumā par domes priekšsēdētāja Raita Ābelnieka atbrīvošanu no amata balsoja 9 novada domes deputāti – Aleksandrs Novickis, Aivija Kursīte, Karīna Andreika, Juris Landorfs, Raimonds Žabovs, Rudīte Čakāne, Gatis Skurba, Andris Arcimovičs un Artūrs Toms Plešs.

Balsojums par Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieka Voldemāra Čača atbrīvošanu no amata nenotika, jo, kā norādīja domes deputāts Aleksandrs Novickis, tas nebūtu likumīgs lēmums un varētu likt Vides aizsardzības un reģionālās attītības mininstrijai, iespējams, pārskatīt minētā lēmuma likumību.

Līdz ar domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata novada domi līdz nākamā priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs domes priekšsēdētāja vietnieks Voldemārs Čačs. Likums nosaka, ka divu mēnešu laikā domei ir jāievēlē nākamais Bauskas novada domes vadītājs.

Informācija un foto: www.bauska.lv

Ieva Šomina,
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja