Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Dobeles ceriņu svētki

“Dobeles Ceriņu svētki” gan dobelniekiem, gan novada viesiem no dažādām Latvijas malām ir lieliska iespēja baudīt ceriņu ziedēšanas un kopā būšanas laiku Dārzkopības institūta dārzā un Dobeles novada svētkos. “Latvijai 100” noskaņās 2018. gada svētku tēma ir “Mūsu vērtības jaunā gaismā”, godā ceļot novada vērtības un atklājot tās jaunā gaismā. Latvijas valsts jubilejas gadā un “Dobeles Ceriņu svētkos” mēs lepojamies ar mūsu iekoptajiem dārziem, lauku sētām, ainavām un mežiem, ar dobelnieku paveikto kultūrā, sportā, izglītībā un mākslā un, protams, ar sasniegumiem zemkopībā, ražošanā, amatniecībā un zinātnē.

KOŠAIS PASĀKUMU ZIEDONIS

Šis gads “Dobeles Ceriņu svētkiem” ir īpašs, jo Latvijas simtgadē svētkus atzīmēs visā novadā, veidojot pasākumu tīklu, kuru vieno daba un mūsu cilvēku darbi. Sagaidot pirmos ceriņziedus, to plaukšanas vietā – Dārzkopības institūta ceriņu dārzā, no 4. maija līdz 10. jūnijam Dobeles novadā notiks dažādi kultūras, sporta, izklaides un izglītojošie pasākumi. Svētkus atzīmēs Dārzkopības institūta ceriņu dārzā, Pētera Upīša piemiņas muzejā, Dobeles pilsētā, Krimūnu, Naudītes, Zebrenes, Kaķenieku Penkules un Bikstu pagastos.  “Dobeles Ceriņu svētku” kulminācija tradicionāli tiks atzīmēta maija pēdējā nedēļas nogalē Dobeles pilsētā, kad Dārzkopības institūta ceriņu dārzs zied viskrāšņāk. Pilna svētku programma pielikumā.

INTERAKTĪVAIS SVĒTKU TĪKLS

Lai neapmaldītos plašajā pasākumu piedāvājumā, no 9. aprīļa darbojas “Dobeles Ceriņu svētku” oficiālā mājaslapa www.cerinusvetki.lv , kurā iespējams iepazīties ar pilnu pasākumu programmu, aplūkot svētku galeriju, pieejama arī Dobeles novada karte, uzziņa par galvenajām svētku norisēm, pieteikšanās 26. maija novada svētku gājienam un tirgum, kā arī iespēja tiešsaistē vērot Dobeles ceriņu ziedēšanu.

SVĒTKU ORGANIZATORI: Dobeles novada pašvaldība un Dārzkopības institūts.

SVĒTKU PROGRAMMA:  no 4. maija līdz 25. maijam;  26. maijā;  no 27. maija līdz 10. jūnijam.

Sestdien, 26. maijā, no Rīgas stacijas plkst.12:45 uz Dobeli kursēs īpašais Ceriņu ekspresis.

Vilcienu Dobelē sagaidīs autobuss, kas no Dobeles autoostas aties plkst.14:10 un aizvedīs jūs uz svētku norises vietu. Autobusa biļetes cena ir 0.50 eiro.

Arī vakarā no ceriņu dārza plkst.20:30 uz autoostu kursēs šis autobuss, pa ceļam pieturot Tirgus laukumā, lai jūs arī no svētkiem tiktu mājup ar īpašo Ceriņu ekspresi.

“DOBELES CERIŅU SVĒTKU” KOORDINATORS

Dobeles pilsētas kultūras nama producents Rihards Gāle

Tel. 28341409; e-pasts: Rihards.gale@dobele.lv

Plašāka informācija: http://www.dobele.lv/lv/events/dobeles-cerinu-svetki

Foto: www.dobele.lv