Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas simtgades zaļumballes visā Latvijā

26. jūlijā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā ar svinīgu pasākumu un skaistiem ceļavārdiem deva simbolisku startu 153 zaļumballēm, kas 100 dienas pirms simtgades notiks visā Latvijā un arī ārpus valsts robežām.

Kultūras ministre Dace Melnbārde, stāstot par šo ideju, akcentēja, ka zaļumballes Latvijā vienmēr bijušas īpaši notikumi, jo tie devuši iespēju satikties, aprunāties un veidot kopienas.

“Latviešiem zaļumballes, līdzīgi kā jebkuri godi, nekad nav notikušas pa roku galam, tās vienmēr gan senos laikos, gan mūsdienās ir rūpīgi plānotas un nepacietīgi gaidītas. Apsveicama ir plašā pašvaldību iesaiste un atsaucība, organizējot simtgades zaļumballes, patiess lepnums, ka vienlaicīgi visā Latvijā notiks tik daudz ar šo iniciatīvu saistītu pasākumu,” uzsvēra Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Komunikācijas nodaļas vadītāja Jana Bunkus.

Novērtējot zaļumballes fenomenu Latvijā un citviet pasaulē, pētnieku grupa “Serde” izveidojusi īpašu zaļumballes tradīciju burtnīcu, kurā apkopotas dažādas zaļumbaļļu tradīcijas, notikumi un cilvēku pieredzes stāsti. Burtnīca jau lejuplādējama šeit: https://lv100.lv/Uploads/2018/07/26/_zalumballes_152_lpp_19.07.2018.pdf.

Latvijas simtgades zaļumballes idejas autors ir Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs.

Plašāka informācija par simtgades zaļumballēm: https://lv100.lv/Uploads/2018/07/26/_zalumballes_152_lpp_19.07.2018.pdf.

Foto: Ilze Rukute, LPS