Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Lielā talka aicina uz Pasaules talku 15. septembrī

Kā viens no daudziem pasākumiem Latvijā Pasaules talkas ietvaros 15. septembrī norisināsies arī Vilhelma Purvīša dzimtajās mājās “Vecjaužos”. Sakopsim, labiekārtosim, stādīsim unikālās Purvīša ābeļu sēkliņas, gleznosim, aplūkosim jauno mākslinieku interpretāciju par Vilhelmu Purvīti un pēc darba atgūsim spēkus ar pusdienām. “Ieelposim Purvīti!" – tāds nosaukums dots šai talkai. Atdosim Purvīti Latvijai un palīdzēsim šī Eiropas simbolisma un Latvijas kultūras kanona mākslinieka dzimtas mājām pārtapt par starptautiski un nacionāli nozīmīgu vietu, kas piesaista māksliniekus – jaunus un ne tik jaunus – no visas pasaules. Mums ir jālepojas ar katru mūsu ģēniju. Vilhelms Purvītis ir viens no viņiem.

Tas viss sāksies plkst. 11.00 (ierašanās no plkst. 10.00). Talkas pusdienas plkst. 15.00.

Ar aicinājumu katram no mums iestādīt savu koku vai piedzīvot koka dzimšanu no iestādītās sēkliņas LIELĀ TALKA lūdz Latvijas iedzīvotājus piedalīties Pasaules talkā, kas notiks 150 pasaules valstīs š. g. 15. septembrī. Latvijas cilvēku vēstījums visai pasaulei līdz ar to ir viennozīmīgs: mēs stādām Laimes koku savas Latvijas un visas planētas veselībai un labai dzīvei. Pasaules talka sāksies Jaunzēlandē plkst. 10 pēc vietējā laika un sekos saulei dienas garumā, pārklājot visas 24 laika joslas. Talka noslēgsies Havaju salās. Pasaules talka būs lielākā kopīgā dabas sakopšanas talka pasaules vēsturē.

Lielās talkas vietnē talkas.lv ir izveidota īpaša karte http://talkas.lv/laimes-koki/, kurā ikviens – gan liels, gan mazs – tiek aicināts atzīmēt vietu, kur ir iesējis koka sēkliņu vai iestādījis stādiņu, kā arī atstāt vēlējumu Latvijai un pasaulei nākamajiem 100 gadiem.

Ikviens ir aicināts 15. septembrī iedēstīt savu koka sēkliņu vai iestādīt koku un to atzīmēt īpaši izveidotā kartē vietnes www.talkas.lv karšu sadaļā, un dalīties ar savu veikumu, lietojot tēmturus #LielāTalka, #stādāmnākotni. Aicinātas piedalīties visas pašvaldības, skolas, bērnudārzi, nevalstiskās organizācijas, draugu grupas un jebkurš individuāls cilvēks.

Arī pasaulē dzīvojošie Latvijas cilvēki ir aicināti vai nu iesaistīties mītnes zemes sakopšanā (detalizētu informāciju par katru valsti var atrast akcijas vietnē www.letsdoitworld.org), vai arī iestādīt koku, līdzīgi kā to darīsim Latvijā.

Vairāk informācijas: http://talkas.lv/2018/08/29/latvija-pasaules-talka-piedalisies-ar-musu-cilveku-vestijumu-nakamajai-simtgadei/.

Vita Jaunzeme,

biedrības “Pēdas LV”

Valdes priekšsēdētāja