Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VARAM aicina iesniegt pieteikumus atbalstam energoefektivitātes pasākumiem zema enerģijas patēriņa ēkām

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina pašvaldības līdz 2016. gada 17. maijam iesniegt pieteikumus atbalstam energoefektivitātes pasākumiem zema enerģijas patēriņa ēkām.

Konkursa ietvaros pieejami kopumā 23 miljonu eiro, tai skaitā 15 miljoni eiro jaunu zema enerģijas patēriņa ēku būvniecībai un 8 miljoni eiro esošu ēku pārbūvei vai atjaunošanai par zema enerģijas patēriņa ēkām.

Jaunu ēku būvniecības gadījumā vienam projektam pieejamais finansējuma apjoms ir no 7 līdz 15 milj. eiro, savukārt esošu ēku pārbūvei vai atjaunošanai par zema enerģijas patēriņa ēkām jeb tā saucamajiem mazajiem projektiem vienam projektam pieejamais finansējuma apjoms ir no 400 000 līdz 2 milj. eiro.

Šī konkursa mērķis ir oglekļa dioksīda emisijas samazināšana, atbalstot paraugprojektus, kas ļauj būtiski samazināt enerģijas patēriņu ēkās. Pēc projekta īstenošanas ēkā, kurā tiek veiktas projekta aktivitātes enerģijas patēriņš apkurei uz ēkas aprēķina platību nepārsniedz 35 kWh/m2 gadā, ja plānota jaunas ēkas būvniecība, vai nepārsniedz 40 kWh/m2gadā, ja plānota ēkas pārbūve vai atjaunošana. Sasniedzamie rādītāji ir daudz augstāki nekā citos energoefekvitāti veicinošos projektos.

Ar atbalsta saņemšanas nosacījumiem Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu atklātam konkursam "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana - zema enerģijas patēriņa ēkas" iespējams iepazīties VARAM mājas lapā - http://ieej.lv/1X4ef

Kristīne Kļaveniece,

VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja