Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Cūku īpašniekiem joprojām stingri jāievēro biodrošības pasākumi, lai neizplatītos ĀCM

Ņemot vērā bīstamo situāciju, kad Latvijas kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā, kā arī Polijā šogad mājas cūkām ir konstatēts Āfrikas cūku mēris (ĀCM), Zemkopības ministrija (ZM) un Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) atgādina visu cūku dzimtas dzīvnieku īpašniekiem un turētājiem – lai pasargātu mājas cūkas no saslimšanas ar šo bīstamo dzīvnieku infekcijas slimību, ir stingri jāievēro biodrošības pasākumi. Tie jāievēro gan tradicionālo mājas cūku, gan meža cūku un eksotisko šķirņu cūku dzimtas dzīvnieku (Mangalica, Pekinas cūka, Vjetnamas cūka, pundurcūka, cūku dzimtas mīļdzīvnieki u.c.) īpašniekiem un turētājiem, gan zooloģisko dārzu un “minizoo” turētājiem, kā arī visiem, kuri cūkas tur savam priekam kā mājas vai istabas dzīvniekus.

Plašāka informācija: http://www.zm.gov.lv/presei/cuku-ipasniekiem-joprojam-stingri-jaievero-biodrosibas-pasakumi-lai-ne?id=8074