Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Arī turpmāk pašvaldībām no valsts budžeta segs izdevumus par atskurbināšanas pakalpojuma sniegšanu

9. augustā valdība konceptuāli atbalstīja priekšlikumu saglabāt līdzšinējo kārtību un pašvaldībām no valsts budžeta segt izdevumus par atskurbināšanas pakalpojumu sniegšanu. To paredz VARAM izstrādātie priekšlikumi.

Valsts līdzfinansējums līdz šim ir veicinājis pašvaldību brīvprātīgās iniciatīvas atskurbināšanas pakalpojumu organizēšanu. Lai gan risinājumi pilsētu un novadu pašvaldībās ir atšķirīgi, tomēr tie ir atbalstāmi un attīstāmi. Plānots, ka atskurbināšanas pakalpojumu organizēšana jāsaglabā kā brīvprātīga pašvaldību iniciatīva.

VARAM jāturpina nodrošināt valsts līdzfinansējuma administrēšanu, sniedzot atbalstu atskurbtuvju darbībai, kā arī jānodrošina jautājumu koordinācija par atskurbināšanas pakalpojumu organizēšanu novados.

Savukārt Veselības ministrijai sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām jāizstrādā normatīvo aktu projekti par veselības pārbaudes apjomu brīdī, kad personu ievieto atskurbtuvē.

Plašāka informācija: http://www.varam.gov.lv/lat/aktual/preses_relizes/?doc=22433.