Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VARAM aicina piedalīties interaktīvos semināros par Latvijas oglekļa mazietilpīgu attīstību

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) organizē 5 interaktīvu semināru ciklu par klimata pārmaiņām un oglekļa mazietilpīgu attīstību. Semināru rezultāti tiks ņemti vērā Latvijas oglekļa mazietilpīgas attīstības stratēģijas 2050.gadam izstrādē.

Pasākumos aicināti piedalīties pārstāvji no pašvaldībām, augstākās izglītības iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, kā arī komersanti. Semināra dalībniekiem tiks sniegta informācija par klimata pārmaiņām pasaulē un Latvijā, un arī par oglekļa mazietilpīgu attīstību. Plānotas diskusijas par potenciālajiem Latvijas oglekļa mazietilpīgas attīstības stratēģijā 2050.gadam iekļaujamajiem rīcības virzieniem, to ietvaros līdz 2050.gadam sasniedzamajiem rezultātiem – enerģētika un energoefektivitāte; zemes apsaimniekošana; patēriņš; transports un pētniecība un inovācijas. Tiks sniegta arī aktuālākā informācija par dažādu finanšu instrumentu ietvaros pieejamo finansējumu uz oglekļa mazietilpīgu attīstību vērstu pasākumu īstenošanai.

Semināri notiks:

  • 2016. gada 30. novembrī Valmierā, Vidzemes augstskolā;
  • 2016. gada 2. decembrī Daugavpilī, Daugavpils universitātē;
  • 2016. gada 13.decembrī Jelgavā, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā;
  • 2017. gada 6.janvārī Kuldīgā, RPIVA Kuldīgas filiālē;
  • 2017. gada 10.janvārī Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Lai noskaidrotu informāciju par pieteikšanos semināriem, lūgums rakstīt e-pastu: elina.reihmane@varam.gov.lv vai zvanīt pa tālr. 67026476.

Semināri tiek rīkoti Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada programmas “Nacionālā klimata politika” iepriekš noteiktā projekta „Nacionālās sistēmas pilnveidošana siltumnīcefekta gāzu inventarizācijai un ziņošanai par politikām, pasākumiem un prognozēm” ietvaros.

Plašāka informācija: http://www.varam.gov.lv/lat/aktual/preses_relizes/?doc=23255.