Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VIAA aicina pašvaldības piedalīties aptaujā par projektiem par sociālo iekļaušanu

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) kā Eiropas Savienības Erasmus+ programmas Nacionālā Aģentūra Latvijā izglītības un mācību jomā aicina visas Latvijas pašvaldības piedalīties aptaujā un sniegt informāciju par projektiem vai aktivitātēm pašvaldībā, kas vērstas uz sociālo iekļaušanu, mazina priekšlaicīgu skolas pamešanu, sniedz atbalstu skolēniem no nelabvēlīgas vides, novērš radikalizācijas riskus, veicina aktīvu pilsonību un Eiropeisko pamatvērtību popularizēšanu. VIAA šo informāciju plāno izmantot apkopotā veidā, lai izvērtētu jaunu Erasmus+ aktivitāšu nepieciešamību šai mērķauditorijai, mazinātu sociālos riskus un apzinātu iespējamos pieredzes stāstus.

Aptauja ir saistīta ar Eiropas Komisijas iniciatīvu Atdarināmie piemēri (Role models), kas uzsākta 2017.gadā, lai veicinātu 2015.gada 17.marta Parīzes deklarācijā “Par pilsoniskuma un kopīgo vērtību – brīvības, iecietības un nediskriminācijas – veicināšanu ar izglītības palīdzību”, stratēģiskajā sistēmā “Izglītība un apmācība 2020” (ET2020) un Erasmus+ programmā (2014-2020) nosprausto mērķu: veicināt taisnīgumu, sociālo kohēziju un pilsonisko aktivitāti sasniegšanu.

Aptaujas anketa ir pieejama tiešsaistē (https://goo.gl/forms/fxkkTFATgO4DTuHY2) un ir izsūtīta visām Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām uz oficiālajām e-pasta adresēm. Atbildes jāsniedz aizpildot šo tiešsaistes anketu un iesniedzot ne vēlāk kā līdz 2017.gada 20.septembrim.