Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pašvaldības, uzņēmumi un biedrības saņem atzinību par iesaistīšanos Eiropas Mobilitātes nedēļā

Eiropas Mobilitātes nedēļas (EMN) noslēgumā 22.septembrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) tika suminātas 23 pašvaldības, kā arī 22 uzņēmumi un organizācijas, kas šogad aktīvi iesaistījušies velo infrastruktūras uzlabošanā un EMN pasākumu rīkošanā.

Pašvaldību kategorija atzinības raksti tika pasniegti Ādažu novada, Bauskas novada, Burtnieku novada, Carnikavas novada, Dagdas novada, Daugavpils pilsētas, Garkalnes novada, Gulbenes novada, Jaunjelgavas novada, Jēkabpils pilsētas, Ķekavas novada, Jaunpils novada, Liepājas pilsētas, Līgatnes novada,, Lubānas novada, Ogres novada, Pļaviņu novada, Rīgas pilsētas, Rundāles novada,, Salaspils novada, Smiltenes novada, Tukuma novada, un Valmieras pilsētas pašvaldībām. Lai piedalītos konkursā, pašvaldībām bija jāizpilda vismaz viens no trīs kritērijiem – jānoorganizē gudrāku pārvietošanos veicinošus pasākumus EMN laikā no 16. līdz 22.septembrim. «Dienā bez auto», 22.septembrī, jāslēdz automašīnu satiksmei kāda iela vai tās posms. Un gada laikā jāveic viens pastāvīgs infrastruktūras uzlabojumu, kas veicina iedzīvotāju paradumu maiņu par labu videi draudzīgam transporta veidam. Tādiem pieskaitāmas gājēju pārejas, veloceliņi, velosipēdu joslas, elektromobiļu uzlādes punkti un tamlīdzīgi risinājumi.

Uzņēmumu, NVO un skolu kategorijā atzinība par infrastruktūras uzlabojumiem vai gudru pārvietošanos veicinošiem pasākumiem tika izteikta tirdzniecības kompleksam «Spice», tirdzniecības parkam «ALFA», uzņēmumiem «Velosolutions», «Gandrs», «Cēsu alus», ««Ventspils nafta» termināls», «Latvijas Pasts», «Liepājas RAS», «Jēkabpils autobusu parks», «SIXT Latvija», Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijai, virtuālai studijai «URGA», Latvijas Kalnu riteņbraucēju apvienībai, kā arī biedrībām «Radi Vidi Pats», «Lucavsalas Ekokopiena», «Veloklubs Līvāni», «Velo redele»,  «Ādaži velo», «Aglonas novada biedrība»,, «Tūrisma klubs «Sniegpulkstenīte»», «Latvijas Zemes draugi» un Rīgas Dabaszinību skola.

EMN laikā daudzviet Latvijā norisinājās interesanti pasākumi, kuros cilvēki tika iedrošināti izvēlēties gudrākus pārvietošanās veidus. To vidū bija kopīgi velobraucieni, pārgājieni, izglītojošas lekcijas un semināri, velo foto orientēšanās sacensības, bērnu zīmējumu konkursi. Pašvaldības arī izveidojušas jaunas velonovietnes, uzlabojušas vai uzbūvējušas jaunus veloceliņus un aprīkojušas tos ar apgaismojumu.

EMN mērķis ir aicināt cilvēkus dažādot pārvietošanās veidus, lai risinātu Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – mazinātu satiksmes sastrēgumus un atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjomu pilsētās, mudinātu pārvietoties ar velosipēdu un kājām, uzlabojot eiropiešu veselības stāvokli.