Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

VARAM aicina uz semināru ciklu reģionos par Zaļā publiskā iepirkuma piemērošanu

Lai mazinātu ietekmi uz vidi un veicinātu videi draudzīgu preču un pakalpojumu īpatsvara pieaugumu, 2017.gadā Latvijas normatīvajā regulējumā stājušās spēkā būtiskas izmaiņas publisko iepirkumu jomā, ietverot zaļā iepirkuma principus. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aicina interesentus pieteikties uz semināru ciklu par Zaļā publiskā iepirkuma (ZPI) piemērošanu pašvaldību publiskajos iepirkumos.

 Lai sniegtu atbalstu pašvaldību iepirkumu speciālistiem un uzņēmējiem ZPI piemērošanā un skaidrotu 2017. gada 20. jūnija Ministru kabineta noteikumu ”Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība” (ZPI noteikumi) piemērošanu, VARAM organizē semināru ciklu “Zaļā iepirkuma piemērošana pašvaldību publiskajos iepirkumos”.

Semināri tiek organizēti sadarbībā ar Iepirkumu uzraudzības biroju, projektu GreenS, Rīgas plānošanas reģionu, kā arī dažādiem piesaistītajiem ekspertiem. Apmeklētāji varēs iepazīties ar metodiskiem materiāliem, biežāk uzdotajiem jautājumiem un sniegtajām atbildēm tiesību aktu piemērošanā, kā arī tematiskajās sesijās padziļināti diskutēt par ZPI piemērošanu pārtikas un ēdināšanas pakalpojumu, būvniecības, kā arī apgaismojuma ierīkošanas iepirkumos.

Kopā plānoti 5 semināri dažādās Latvijas pilsētās. Semināros aicināti piedalīties valsts un pašvaldību un to institūciju iepirkumu speciālisti, kā arī uzņēmēji, kuri saredz iespēju attīstīt piedāvājumu ZPI jomā.

Dalība semināros ir bez maksas. Tā kā vietu skaits pasākumos ir ierobežots, semināram lūdzu reģistrēties šeit (http://www.varam.gov.lv/lat/darbibas_veidi/zalais_publiskais_iepirkums/?doc=25078).