Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas pašvaldības piedalās URBACT City Festival Tallinā

No 4.-5. oktobrim Tallinā Telliskivi radošajā kvartālā norisinājās Eiropas Savienības programmas pilsētvides attīstībai URBACT gada lielākais notikums – URBACT City Festival.

Šoreiz pasākums bija fokusēts uz nesen izvēlētajām 97 URBACT labajām praksēm. Labās prakses ir efektīvi risinājumi pilsētu problēmām, kuru plānošanā un īstenošanā iesaistītas visas ieinteresētās puses un ievērota integrēta pieeja.

Pašlaik ir atvērts URBACT Pārneses tīklu projektu konkurss, kur pašvaldības līdz 10.01.2018 var pieteikties sadarbības tīkliem labās prakses pārnesei savā teritorijā. Papildus informācija par labajām praksēm pieejama šeit http://urbact.eu/good-practices/home, par Pārneses tīklu konkursa nosacījumiem šeit http://urbact.eu/open-calls-networks .

No Latvijas pašvaldībām URBACT labās prakses statusu ieguva Rīgas NVO nams (http://urbact.eu/ngo-house ). Rīgas NVO namā 3.novembrī notiks URBACT Pārneses tīklu informatīvā diena. Tur varēs uzzināt par šo, un arī par citām labājām praksēm, un pārrunāt Pārneses tīklu konkursa nosacījumus. Sekojiet līdzi URBACT nacionālā kontaktpunkta informācijai http://urbact.eu/urbact-latvija .

No Latvijas pašvaldībām dalībai URBACT City Festival bija reģistrējušies gandrīz 40 dalībnieki. Aktīvi piedalījās Rīgas NVO nams ar informāciju par savu labo praksi, kā arī pašvaldību pārstāvji, kuri interesējās par Eiropas pilsētu labajām praksēm – no Cēsu novada, Ventspils pilsētas, Lielvārdes novada, Daugavpils pilsētas, Jūrmalas pilsētas, Alūksnes novada, Liepājas pilsētas, Salaspils novada, Rēzeknes pilsētas un Rundāles novada, kā arī Rīgas plānošanas reģiona un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM).

Piedalījās arī Latvijas Pašvaldību savienības padomniece Ivita Peipiņa un URBACT nacionālā kontaktpunkta Latvijā pārstāves Laura Cunska-Āboma un Jūlija Jakovļeva no VARAM. Ja ir kādi jautājumi saistībā ar URBACT labajām praksēm vai Pārneses tīklu konkursu aicinām sazināties ar URBACT nacionālo kontaktpunktu urbact@varam.gov.lv ; tel 67026467.