Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Apbalvoti meža nozares Gada balvas “Zelta čiekurs” laureāti

1. decembrī Vidzemes koncertzālē “Cēsis” tika godināti meža nozares izcilākie ļaudis. Gada balvas ieguvēji saņēma lielo “Zelta čiekuru”, savukārt pārējiem laureātiem tika pasniegts mazais “Zelta čiekuriņš”.

“Mežsaimniecība ir ļoti nozīmīga nozare Latvijas ekonomikai. Pateicoties daudziem prasmīgiem mežkopjiem, meža īpašniekiem, zinātniekiem un uzņēmējiem, mūsu meži tiek apsaimniekoti ilgtspējīgi, ievērojot valsts ekonomiskās attīstības, dabas vērtību saglabāšanas un sabiedrības sociālās intereses. Šodien mēs godinām ļaudis, kas ar sava mūža darbu ir veicinājuši meža nozares, Latvijas tautsaimniecības un valsts attīstību,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Gada balvu “Zelta čiekurs” nominācijā “Par mūža ieguldījumu” saņēma kokrūpnieks Juris Emsiņš, mežzinātnieks Jānis Smilga, mežsaimnieks Arnis Vairis Balodis, mežsaimnieks Dainis Blūmentāls un meža resursu informācijas sistēmu speciālists Jānis Uzulis. Tāpat nominācijas “Par mūža ieguldījumu” balvu saņēmējiem pasniedza Ministru kabineta Atzinības rakstus, Goda diplomus un krūšu nozīmi “Zelta sēkliņa”.

Pasākumā sveica arī nominācijas “Par inovatīvu uzņēmējdarbību” laureātus – SIA “Amber Wood”, akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” (LVM) Mazsilu kokaudzētavu un SIA “Rīgas Krēslu fabrika”, nominācijas “Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā” laureātus – Kasparu Riži, Marju Gustavsoni un LVM skolu izglītības programmas “Izzini mežu” īstenotājus – Līgu Abizāri, Andu Sproģi, Kasparu Riži un Tomasu Kotoviču. Tāpat sveica nominācijas “Par ilgtspējīgu saimniekošanu” (konkurss “Sakoptākais mežs”) laureātus – meža īpašniekus – Māri Bērziņu no Cieceres pagasta, Kārli Martinsonu no Limbažu pagasta un Gunti Vībānu no Zasas pagasta.

Gada balva jeb lielais “Zelta čiekurs” nominācijā “Par inovatīvu uzņēmējdarbību” šogad tika piešķirta SIA “Rīgas Krēslu fabrika”, nominācijā “Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā” Gada balvu saņēma LVM skolu izglītības programmas “Izzini mežu” īstenotāji – Līga Abizāre, Anda Sproģe, Kaspars Riže un Tomass Kotovičs, savukārt nominācijā “Par ilgtspējīgu saimniekošanu” – Māris Bērziņš.

Meža nozares Gada balvas pasniegšanas ceremonija kļuvusi par tradīciju, šogad to pasniedza jau četrpadsmito reizi. Zelta čiekurs sevī iemieso vienkāršību, atvērtību un Latvijas meža skaistumu: dvēselē vienkāršs, formā izsmalcināts, atvērts kā saule, silts kā mājas svētība un sīksts kā latvietis. Nav precīzāka apzīmējuma cilvēka mīlestībai pret mežu, tāpat kā nav labākas balvas, lai atalgotu cilvēka darbu Latvijas un Latvijas meža labā.

Plašāka informācija par Gada balvas “Zelta čiekurs” laureātiem pieejama ZM tīmekļvietnē.

 

Papildu informācija:
Māra Mīkule,
Meža dienu komitejas sekretariāts