Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Konkurss pašvaldībām aktivitātē “Publisko ūdeņu pārvaldība”

Latvijas vides aizsardzības fonda (turpmāk - Fonds) administrācija, saskaņā ar Latvijas vides aizsardzības fonda padomes 2017. gada 15. decembra lēmumu § 1.1. izsludina projektu konkursu vadlīnijā “Ūdeņu aizsardzība” aktivitātē “Publisko ūdeņu pārvaldība”.

Projektu konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt projektus, kuru ietvaros tiktu īstenotas aktivitātes publisko ūdeņu (jūras piekraste, publiskie ezeri un upju posmi) pārvaldībai (atbilstoši Civillikuma 1102.pantam “Pie publiskiem ūdeņiem pieder jūras piekrastes josla, kā arī šā panta pielikumā uzskaitītie ezeri un upes. Visi pārējie ūdeņi ir privāti”).

Konkursa ietvaros tiek atbalstītas 2 galvenās aktivitātes:

Aktivitāte 3.1. Plānošanas dokumentu izstrāde publisko ūdeņu pārvaldībai.

Projekta iesniegumu 3.1. aktivitātei var iesniegt pašvaldība. Minimālais pašu ieguldījums nav noteikts. Maksimālais no Fonda pieejamais finansējums vienam projektam ir 10 000.00 EUR.

Aktivitāte 3.2. Publisko ūdeņu pārvaldības praktiskās aktivitātes (atbilstoši plānošanas dokumentiem) ar sekojošā apakšaktivitātēm:

3.2.1.   Ūdensteču un ezeru apsaimniekošanas pasākumu veikšana, t.sk., ūdeņu krastu attīrīšana un sakopšana, ūdensaugu un / vai niedru pļaušana un biotopu apsaimniekošana, mākslīgo mitrāju veidošana u.c.;

3.2.2.   Pasākumi jūras piekrastes adaptācijai klimata pārmaiņu ietekmēm, biotopu apsaimniekošanai, jūras krasta erozijas mazināšanai u.c.;

3.2.3.   Jaunas infrastruktūras izveide, t.sk., atbilstoši universālā dizaina principiem, esošās infrastruktūras atjaunošana/uzturēšana publisko ūdeņu vides pieejamības nodrošināšanai, labiekārtošanai, drošības pasākumu nodrošināšanai un antropogēnās slodzes samazināšanai;

3.2.4.   Pasākumi plūdu risku mazināšanai (t.sk., bet ne tikai ūdensaugu un niedru pļaušana, koku sagāzumu un bebru aizsprostu izvākšana).

Projekta iesniegumu 3.2. aktivitātei var iesniegt pašvaldība, pašvaldību kapitālsabiedrība un/vai pašvaldības struktūrvienība. Minimālais pašu ieguldījums ir 10%. Maksimālais no Fonda pieejamais finansējums vienam projektam ir 50 000.00 EUR.

Viena projekta ietvaros var īstenot vienu no aktivitātēm (3.1. vai 3.2).

Viena projekta ietvaros var īstenot vairākas publisko ūdeņu pārvaldības praktiskās aktivitātes (3.2.1. – 3.2.4. apakšaktivitātes).

Kopējais no Fonda pieejamais finansējums konkursam ir EUR 800 000 (astoņi simti tūkstoši EUR).

Projektu iesniegumu iesniegšanas termiņš ir 2018. gada 31. janvāris.

Projektu īstenošana jāuzsāk 2018. gada maijā, un to īstenošanas laiks nevar būt ilgāks par 2019. gada 30. aprīli.

Projektu konkursu nolikumi un to pielikumi elektroniski ir pieejami Fonda administrācijas mājas lapas www.lvafa.gov.lv sadaļā – „Projektu konkursi, Projektu konkursu nolikumi”.

Projekta dokumentācija, noformēta atbilstoši konkrētā konkursa nolikuma prasībām, ir jāiesniedz Fonda administrācijā (Rīgā, Eksporta ielā 5, LV–1010) personīgi darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00, vai sūtot ierakstītā vēstulē pa pastu, vai elektroniskā dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu.

Sīkāka informācija par konkursu: tālr. 66920495; e-pasts: lvafa@lvafa.gov.lv

 

 

Foto: Sandra Bērziņa, LPS