Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

No 2018.gada 1.aprīļa visām iepirkumu procedūrām jānotiek elektroniski

Valsts reģionālās attīstības aģentūra informē, ka no 2018.gada 1.aprīļa visām iepirkumu procedūrām jānotiek elektroniski. Šāda kārtība noteikta Publisko iepirkumu likumā paredzot, ka turpmāk iepirkumu procedūrām par preču un pakalpojumu iegādi sākot no 42 000 euro un būvdarbu iepirkumiem sākot no 170 000 euro jānotiek elektroniski.

Elektroniska piedāvājumu iesniegšana iepirkuma procedūrās ir paredzēta Elektronisko iepirkumu sistēmas (EIS) e-konkursu apakšsistēmā. Lai komersanti varētu iesniegt savus piedāvājumus EIS, tiem ir jābūt reģistrētiem sistēmas lietotājiem.

Visa informācija par reģistrēšanās kārtību, t.sk. reģistrācijas veidlapas ir pieejamas EIS mājas lapas sadaļā - Reģistrācijas informācija (www.eis.gov.lv).

Sekmīgai iepirkuma procedūras veikšanai aicinām laikus reģistrēties Elektronisko iepirkumu sistēmā. Savlaicīga reģistrēšanās sistēmā palīdz kvalitatīvāk izstrādāt iepirkuma dokumentāciju, tādējādi izvairoties no kļūdām un pārpratumiem.

Jautājumu gadījumā sazinieties ar EIS atbalsta konsultantiem (zvanu centra tālrunis: 66155511, lietotāju atbalsta sniegšanas sistēmas e-pasts: eis@vraa.gov.lv).

Papildinformācija par EIS:

Elektronisko iepirkumu sistēma ir pirmā šāda veida iepirkumu sistēma Baltijas valstīs, kas izveidota 2005.gadā. Sākotnēji tā darbojās tikai kā e-pasūtījumu sistēma, kurā publiskās institūcijas var iegādāties standarta preces un pakalpojumus. Kopš 2014.gada janvāra EIS tika ieviesta e-izziņu apakšsistēma, bet kopš 2016.gada EIS tiek nodrošināta e-konkursu apakšsistēma, kas ir veidota kā vienota elektroniska vide iepirkumu procedūru norises atbalstam.

Informāciju sagatavoja:
Valsts reģionālās attīstības aģentūra
Tel. 67079023
prese@vraa.gov.lv