Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

ĀM aicina diasporas jauniešus piedalīties Latvijas simtgades tiešsaistes “Prāta spēlēs"

Ārlietu ministrija ir noslēgusi vienošanos ar lielāko viktorīnu organizatoru Latvijā “Prāta spēles” (SIA “Daudz Laimes”) par Latvijas diasporas pārstāvju komandu dalības nodrošināšanu tematiskajās erudīcijas spēlēs “Prāta spēles Latvijai 100”, kas norisināsies tiešsaistes platformā laika posmā līdz 2018. gada 27. oktobrim.  Ārlietu ministrija atbalsta iespēju diasporas pārstāvjiem un īpaši jauniešiem bez maksas piedalīties erudīcijas spēlēs par Latviju “Izzini Latviju!”, izveidojot tautiešu komandas visā pasaulē un vienlaikus piedaloties prāta spēlēs ar komandām Latvijā.

Erudīcijas spēļu turnīrā plānotas deviņas spēles, kurās, izmantojot tiešsaistes sniegtās iespējas, diasporas pārstāvji visos kontinentos sinhroni varēs pārbaudīt savas zināšanas dažādās jomās par Latviju - Latvijas valsts pirmsākumiem, svētku, atceres vai atzīmējamās dienām, kultūru un tradīcijām, tradicionālajiem latviešu ēdieniem un dzērieniem, mūsdienu aktualitātēm, sports un citām jomām, stiprinot saikni ar Latviju un pilnveidojot latviešu valodu.

Spēļu cikla pirmā spēle norisinājās 10. februārī, pulcējot desmit komandas astoņās valstīs: Beļģijā, Gruzija, Īrija, Lielbritānijā, Šveicē, Luksemburgā, Norvēģijā un Somijā. Spēles laikā komandas sacentās par pašu komandu izvelētās tēmas, piemēram, kādas ir Latvijas pilsētu anagramma, mūsu olimpieši - medaļu ieguvēji, kā arī jautājumi par politiskajām aktualitātēm, kultūru un loģikas uzdevumi. Pirmo vietu šajā spēlē ieguva latviešu izveidotā komanda Šveicē “RAMTAI”, bet 2. - 3. vietu dalīja diasporas komandas no Luksemburgas (“Štepselētāji Global”) un Gruzijas (“Mimino”). 

Nākamā spēle norisināsies 24. martā, nodrošinot iespēju spēlēt visās laika zonās. Lai piedalītos spēlē, ir jāizveido komanda un līdz 23. marta plkst. 21.00 pēc Latvijas laika  jāpiesaka dalība šajā vietnē lv100.prataspeles.com/.

Reģistrācija ir jāveic iespējami savlaicīgi. Aktuālai informācijai par spēlēm ir iespējams sekot līdzi gan mājaslapā, gan sociālajos tīklos  - šīs saites ir pieejamas tikai diasporas pārstāvjiem ārvalstīs.

Spēļu cikla erudītākās komandas piedalīsies “Gadsimta kausa finālā”, lai cīnītos par viserudītākās komandas titulu un galveno balvu. Cikls noslēgsies Latvijas valsts 100. gadadienas priekšvakarā novembrī. Iesaistīties spēlē ir iespējams jebkurā posmā, spēlēt var arī tikai dažas no cikla spēlēm. Spēļu norises nodrošināšanā iesaistās arī Latvijas diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības, tomēr ir iespējams spēlēt jebkurā vietā, kur komanda var atrast piemērotu telpu un pastāvīgu interneta pieslēgumu dalībai tiešsaistes spēlē, un kurā nepieciešams tikai dators un mobilais telefons.

Pirmās spēles norises gaisotne apliecināja, ka erudīcijas spēles tautiešiem ir guvušas atsaucību un pilda savu misiju, veicināt kopā būšanu, līdzdalību, komunikāciju starp latviešiem visā pasaulē, lietderīgu brīvā laika pavadīšanu un savu zināšanu un spriestspējas pārbaudi. Prāta spēles saliedē, dod pozitīvas emocijas un domās ļauj būt Latvijā, runājot un diskutējot par mūsu valsts faktiem, vērtībām un sasniegumiem, popularizējot Latvijas vārdu pasaulē, stiprinot piederības sajūtu Latvijai un radot iespēju kontaktēties un sadarboties latviešiem dažādās pasaules valstīs.

Plašāka informācija: https://lv100.lv/jaunumi/am-aicina-diasporas-jauniesus-piedalities-latvijas-simtgades-tiessaistes-prata-speles/.