Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

LM aicina biedrības un nodibinājumus pieteikties konkursā darbam Sociālo uzņēmumu komisijā

Labklājības ministrija (LM) aicina pieteikties konkursā Biedrību un nodibinājumu reģistrā reģistrētās biedrības un nodibinājumus, kas pārstāv sociālās uzņēmējdarbības jomu vai pārzina ar sociālo uzņēmējdarbību saistītos jautājumus.

Konkursa mērķis ir izvēlēties atbilstošākos kandidātus Sociālo uzņēmumu komisijas locekļa amatam. Konkursa rezultātā tiks noteikti pieci kandidāti, kuri ieņems Sociālo uzņēmumu komisijas locekļu amatu, kā arī tiks noteikti trīs rezerves kandidāti, kurus varēs virzīt iecelšanai Sociālo uzņēmumu komisijas locekļa amatā, ja kāds no pieciem izvirzītajiem kandidātiem atteiksies vai nevarēs nodrošināt dalību Sociālo uzņēmumu komisijā. Biedrība vai nodibinājums konkursā drīkst pieteikt vienu kandidātu.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Labklājības ministrijas tīmekļvietnē www.lm.gov.lv/text/3496. Jautājumus par nolikumu un dalību konkursā var uzdot pa tālr. 67021519 vai nosūtot uz e-pasta adresi: lm@lm.gov.lv.

Labklājības ministrija organizē konkursu, ievērojot Ministru kabineta 2018. gada 20. februāra noteikumos Nr.101 „Noteikumi par Sociālo uzņēmumu komisiju” noteiktās prasības.

Atgādinām, ka Sociālā uzņēmuma likums stāsies spēkā 2018. gada 1. aprīlī un tas nosaka, ka LM izveido Sociālo uzņēmumu komisiju un nodrošina tās darbību. Saskaņā ar Sociālā uzņēmuma likumu Sociālo uzņēmumu komisija būs koleģiāla konsultatīva institūcija, kuras sastāvā vienādā skaitā būs pārstāvētas ministrijas un nevalstiskais sektors. Sociālo uzņēmumu komisija izvērtēs pretendentu atbilstību sociālā uzņēmuma statusam saskaņā ar Sociālā uzņēmuma likumā noteiktajiem kritērijiem un sniegs savu atzinumu Labklājības ministrijai.

Informācija arī: http://www.lm.gov.lv/news/id/7824 

Informāciju sagatavoja:

Egils Zariņš,

Labklājības ministrijas

Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists