Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicina pieteikties dalībai akcijā “Atpakaļ uz skolu”

Lai rosinātu jauniešu interesi par karjeru un profesionālo izaugsmi, iepazīstinātu ar Eiropas Savienības sniegtajām iespējām jauniešu izglītības un karjeras attīstībai, Latvijā norisinās ikgadējā akcija “Atpakaļ uz skolu”. Akcijas laikā eksperti – ES institūciju darbinieki, valsts un pašvaldības iestāžu pārstāvji, NVO aktīvisti un citi speciālisti – tiekas ar skolēniem visā Latvijā.

Aicinām ekspertus pieteikt dalību akcijā “Atpakaļ uz skolu 2018” līdz 13. aprīlim, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu http://esmaja.lv/atpakal_uz_skolu. Katrs interesents var izvēlēties apmeklēt savu kādreizējo skolu vai arī skolu, kas ir izteikusi vēlēšanos uzņemt ekspertus un atrodama sarakstā: http://ej.uz/AUS18-infoEkspertiem. Šajā saitē atrodami arī materiāli, kurus var izmantot, gatavojoties tikties ar skolēniem. Kad esat izvēlējušies skolu, kuru apmeklēsiet, lūdzam sazināties ar Eduardu Gauši, akcijas “Atpakaļ uz skolu 2018” skolu vizīšu koordinatoru, e-pasts: aus@klubsmaja.lv, mobilais tālrunis: +37126328212, viņš palīdzēs gan saziņā ar skolu, gan ar citiem organizatoriskas dabas jautājumiem. Akciju īsteno Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā sadarbībā ar jaunatnes organizāciju “Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai”.

Šīgada akcijas “Atpakaļ uz skolu” pirmās ekspertu vizītes jau notikušas. Ar jauniešiem Rīgas 46. vidusskolā un Rīgas Rīnūžu vidusskolā tikās Baltijas jūras valstu Padomes sekretariāta pārstāve Zane Šime. “Piedaloties akcijā jau piekto gadu, pārliecinos par vidusskolēnu interesi par Eiropas Savienību, tātad arī akcijas būtiskumu. Šī ir lieliska iespēja Eiropas lietu ekspertam ne vien iepazīstināt ar saviem ikdienas darba pienākumiem, bet arī iedvesmot topošos profesionāļus. Savukārt man personīgi bija vērtīgi iepazīt skolēnu priekšstatus un zināšanas par Eiropu,” savu dalību akcijā raksturo Zane Šime.

Īpaši priecīgas savus bijušos audzēkņus satikt ir reģionu skolas. Piemēram, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja pārstāve Jolanta Borīte tikās ar jauniešiem savā dzimtajā Salacgrīvas vidusskolā. Salacgrīvas vidusskolas pārstāve Iveta Kupča pēc tikšanās atzīst, ka skolēniem ir saistoši dzirdēt stāstus no bijušā skolas audzēkņa, ne tikai par eksperta darba ikdienu, bet arī skolas dzīvi agrāk. “Tikšanās ar mūsu skolas audzēkni Jolantu bija ļoti iedvesmojoša: ar humoru un vieglumu viņa stāstīja par savas karjeras izaugsmi. Viņas uzstāšanās atstāja jauniešiem tik svarīgo pārliecību, ka viss ir iespējams,” vērtē I. Kupča.

Interesi un dalību akcijā izrādījušas arī vēstniecības: piemēram, Somijas vēstniecības Latvijā pārstāvji jau paguvuši viesoties Alūksnes novada Bejas pamatskolā.

Par akciju “Atpakaļ uz skolu”

Akcija “Atpakaļ uz skolu” Latvijā tiek rīkota kopš 2008. gada. Par šīs iniciatīvas Eiropas lietu ekspertu var kļūt ikviens, kurš savā ikdienā ir profesionāli saistīts ar Eiropas Savienības tematiku, strādājot Eiropas Savienības institūcijās, valsts vai pašvaldības iestādēs vai nevalstiskajā sektorā. Akcijā eksperti var apmeklēt kādu no akcijai pieteiktajām skolām, doties uz savu dzimto skolu vai apciemot jebkuru citu Latvijas izglītības iestādi. Pēc pieteikuma anketas aizpildīšanas akcijas koordinatori sazinās ar ekspertu un palīdz norunāt vizītes norises laiku, kā arī risina organizatoriskus jautājumus. Jaunākā informācija par projektu pieejama http://esmaja.lv/atpakal_uz_skolu.